HALLITUSHAKIJAT

BOOMIN HALLITUSHAKIJAT

Boomin hallitushaun aikana saapui yhteensä 13 hakemusta.

Puheenjohtaja: Eveliina Aakula ja Merete Wasz
Tapahtumavastaava: Aino Lehto ja Rosa Kakko
Yrityssuhdevastaava: Helmi Rissanen ja Reetta Kiiveri
Juhlavastaava: Jenni Koivula
Koulutuspoliittinen vastaava: Joonas Flink
Projektivastaava 1: Maria Lindberg
Projektivastaava A: Aaro Paljakka
Talousvastaava: Ella Pekola
Tilavastaava: Tommi Tuomisto
Viestintävastaava: Annika Aurela

Puheenjohtaja-hakijoita on kaksi, joten puheenjohtaja-paneeli järjestetään ma 15.11.2021. Hallitushakemukset löydät alta yllä mainitussa järjestyksessä. Tutustuthan hakemuksiin huolellisesti ennen syyskokousta.

Puheenjohtajaehdokkaat:

Eveliina Aakula

Rakkaat boomarit,

Olen Eveliina Aakula ja haen Boomin puheenjohtajaksi vuodelle 2022. Oman taipaleeni alkaessa Boomissa vuonna 2018 en osannut kuvitella, mitä näihin kolmeen ja puoleen vuoteen mahtuisikaan. Yhdessä tekemisen ilmapiiri sekä aktiiviset toimijat vetivät minut heti mukanaan Boomin toimintaan, ja nyt haluankin jatkaa töitä järjestömme yhteiseksi hyväksi.

Olen päässyt olemaan mukana Vujustaffissa, Royal Staffissa, tutorina, Vuosijuhlatoimikunnassa, Berttakerhossa, Taloustiimissä ja kuluvana vuonna Boomin hallituksessa talousvastaavana. Näissä toimiessani olen saanut laajan kuvan Boomin toiminnasta sekä sen mahdollisuuksista. Tämä kokemus on ensiarvoista puheenjohtajana, koska hänen tärkeimpänä tehtävänä on olla perillä kaikesta, mitä Boomissa tapahtuu. Näin pystyn olemaan hallituslaisten, toimihenkilöiden, ainekerhojen ja muiden toimijoiden apuna koko vuoden sekä ylläpitää tärkeitä suhteita Boomin yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin.

Olen johtajana helposti lähestyttävä, tasapuolinen sekä reilu, mutta osaan kantaa myös vastuun tiukassakin tilanteessa. Haluan tukea puheenjohtajana muita toimijoita luottamaan omaan tekemiseensä. Olen johtaja, joka antaa muille vastuuta ja tilaa omille ajatuksille ja ideoille. Puheenjohtajana haluan antaa aikaani muille hallituslaisille ja toimijoille ollakseni tietoinen jokaisen työtilanteesta sekä jaksamisesta.

Jaostoissa ja hallituksessa toimiessani olen saanut kokonaisvaltaisen kuvan Boomin toiminnasta eri tasoilla. Kuluneen vuoden aikana olen huomannut mahdollisuuksia kehittää entisestään niin Boomin kuin hallituksen toimintaa. Poikkeuksellisten vuosien jälkeen haluan keskittyä ensi vuonna etenkin jäsenistöön ja heidän toiveisiinsa. Boomissa minulle tärkeintä on yhdessä tekeminen ja yhteenkuuluvuus ja haluan, että jokainen boomari löytäisi Boomista jotakin itselleen.

Puheenjohtajana haluan luoda Boomille ohjesääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda suuntaviivoja niin hallituksen kuin kaikkien Boomissa toimivien tahojen toimintaan. Haluan luoda Boomista kaikille turvallisen sekä avoimen paikan, jonka myötä näen esimerkiksi ohjesäännön yhdenvertaisuudesta tarpeellisena. Puolestaan ohjesääntö hallituksen toiminnasta lisäisi läpinäkyvyyttä Boomin toiminnassa, ja toisi hallituksen toimintaa lähemmäs jäsenistöä.

Kuluva vuosi on opettanut, mitä hallitustoiminta vaatii ja millaista vastuuta puheenjohtaja kantaa. Olen valmis kantamaan tätä vastuuta Boomi ry:n puheenjohtajana vuonna 2022.

Eveliina

Merete Wasz

Rakkaat boomarit,

Tuleva vuosi tulee olemaan Boomin historiassa ainutlaatuinen. Boomin avainrooleissa tulee väistämättä toimimaan henkilöitä, jotka eivät ole olleet osana sen toimintaa ennen poikkeusaikoja. Heidän tuoreiden näkökulmiensa avulla voimme kehittää toimintaamme jäsenistömme parhaaksi, sekä säilyttää vanhat hyvin toimivat tavat perinteitä kunnioittaen. Näiden kahden tekijän yhdistämisessä tulevan puheenjohtajan kokemuksen ja asiantuntijuuden merkitys korostuu entisestään.

Olen Merete Wasz ja haen Boomin puheenjohtajaksi, sillä haluan vastata tähän haasteeseen.

Kuluvana vuonna olen toiminut Boomin hallituksessa yrityssuhdevastaavana ja täten saanut kokonaisvaltaisen kuvan rakkaan järjestömme toiminnasta sekä sidosryhmistä. Vuoden aikana olen itse päässyt järjestämään tapahtumia sekä saanut olla osana toinen toistaan upeampia projekteja. Erityistä näkemystä olen kuitenkin kerryttänyt työelämässä tapahtumatuotannon parista. Näin ollen olen pystynyt tuomaan Boomin toimintaan myös toisenlaista näkökulmaa, jonka arvon koen olevan jatkossakin kiistaton järjestön toiminnan rikastuttamiseksi.

Laadukkaan järjestötoiminnan voi kuitenkin mahdollistaa vain hyvin toimiva hallitus ja viime kädessä Boomin toiminnasta vastaa aina puheenjohtaja. Puheenjohtajana haluaisin kiinnittää erityistä huomiota hallituksen jaksamiseen sekä kaikkien Boomin aktiivisten toimijoiden yhteisöllisyyteen ja yhteistyön sujuvoittamiseen. Hallinnollisten vastuiden rooli puheenjohtajan pestissä onkin erittäin merkittävä toiminnallisesta ja yhdistysoikeudellisesta näkökulmasta. Olen kerryttänyt arvokasta hallituskokemusta paitsi Boomista, myös yritysten, taloyhtiön ja muiden yhdistysten hallituksista, mikä takaa minulle erinomaiset valmiudet astua Boomin puheenjohtajan saappaisiin.

Hallituskokemuksen lisäksi olen jo vuoden ajan edustanut Boomia yhteistyökumppaneillemme. Puheenjohtajana toimisin kasvoina myös muille sidosryhmille. Edunvalvontatyötä olen ollut tekemässä mm. kansainvälisyystoimihenkilön pestissä sekä osallistumalla uuden opetussuunnitelman tekoon. Näenkin puheenjohtajan roolissa Boomin edustamisen luonnolliselle jatkumolle tälle jo tekemälleni työlle.

Näillä tiedoilla ja taidoilla koen olevani oikea valinta varmistamaan järjestön toiminnan laadun jatkossakin ja samalla myös luomaan tilaa tuoreille ajatuksille. Haluan olla mukana luomassa yhä yhtenäisempää Boomia sekä tarjota tukeani kaikille Boomin toimijoille.

Intoa täynnä kohti ainutlaatuista aikakautta,

Merete Wasz

Tapahtumavastaavaehdokkaat:

Aino Lehto

Heippa!

Olen Aino Lehto, 21-vuotias toisen vuoden boomari ja haen vuodelle 2022 Boomin hallitukseen tapahtumavastaavaksi.

Boomi-urani aloitin viime syksynä JääräRacen vastuutiimissä ja vuosijuhlastaffin cocktail- ja yrityssuhdetiimeissä (vaikka näitä tapahtumia ei lopulta päästykään järjestämään) ja tänä syksynä olen toiminut tutorina. Parasta tässä vuodessa on kuitenkin ehdottomasti ollut tapahtumajaosto Rottakoplaan kuuluminen, mistä onkin syttynyt kipinäni hakea tapahtumavastaavaksi.

Vuosi Rottakoplassa on antanut minulle hyvän käsityksen siitä, mihin asioihin haluaisin tapahtumavastaavana kiinnittää huomiota. Haluan ennen kaikkea järjestää monipuolisia tapahtumia, joiden joukosta jokainen boomari löytäisi mieleisensä – oli kyse sitten rauhallisesta Bola-illasta tai villistä silliksestä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi myös alkoholittomiin tapahtumiin panostamista. Vaikeiden vuosien jälkeen tapahtumien järjestäminen täytyy kuitenkin tehdä taloudellisesti järkevästi ja kustannukset pitää maltillisina. Rottakoplassa olenkin tänä vuonna oppinut, miten tapahtumia voidaan järjestää pienemmälläkin budjetilla. Haluan myös jatkaa tämän vuoden tapahtumavastaavan aloittamaa kattavaa raportointia tapahtumista, jotta tapahtumien järjestäminen olisi tulevaisuudessakin sujuvampaa.

Mitä tulee Rottakoplaan, haluan jatkaa hyvin toiminutta jaoston informointia Trelloa käyttäen ja panostaa muutenkin jaoston sisäiseen viestintään. Panostaisin myös tiiviiseen ryhmähenkeen, jotta jokainen pääsisi ideoimaan ja toteuttamaan mieleisiään tapahtumia aktiivisessa ja iloisessa ilmapiirissä – sellaisessa itse viihdyn parhaiten.

Boomi saisi minusta erinomaisen tapahtumavastaavan ja hallituslaisen, sillä minulla on suuri palo tehtävää kohtaan. En pelkää haasteita enkä suurtakaan työmäärää, vaan ne pikemminkin antavat minulle energiaa. Tämän olen toivottavasti voinut jo Rottakoplassa aktiivisuudellani osoittaa. Olen järjestelmällinen ja nautin siitä, että saan pidellä lankoja käsissäni, mitä tapahtumien järjestäminen ja jaoston johtaminen vaativat.

Boomissa parasta on mielestäni se, että järjestö tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Olen tiennyt jo ennen Boomiin tuloa, että rakastan tapahtumien järjestämistä: minulle on palkitsevinta nähdä kovan työn jälkeen, että ihmiset nauttivat olostaan järjestämässäni tapahtumassa. Tapahtumavastaavana pääsisinkin toteuttamaan intohimoani ja tuomaan iloa boomareiden elämään. Tätä odotan ensi vuodelta kaikista eniten!

Rosa Kakko

Hei!

Olen Rosa Kakko, 20-vuotias toisen vuosikurssin opiskelija ja tieni on kulkeutunut Tampereelle opintojen perässä alun perin Suomen Chicagosta, Lahdesta.

Boomi-CV:ni on lyhyt ja ytimekäs: olen toiminut viimeisen vuoden ajan tapahtumajaosto Rottakoplassa. Tämä kulunut vuosi Rottiksen leivissä on kuitenkin kasvattanut ennestään into tapahtumien järjestämistä kohtaan. Seuraavaksi haluaisinkin päästä haastamaan itseäni ja ennen kaikkea antamaan itsestäni enemmän ainejärjestömme toiminnalle. Siksi haen nyt Boomi ry:n tapahtumavastaavaksi vuodelle 2022.

Sen, mikä minulta kokemuksena puuttuu, korvaan innostuneella asenteella ja suunnitelmallisella tekemisellä. Sekä tapahtumien järjestäminen kuluneena vuonna että aiempi opiskelujen, työnteon ja harrastusten tasapainottelu ovat kehittäneet organisointitaitojani sekä ajanhallintakykyäni, jotka ovat oleellisia ominaisuuksia pestiä ajatellen.

Edellä mainittujen lisäksi luovuus on ehdottomasti yksi vahvuuksistani, ja tässä pestissä pääsisin valjastamaan ideani hyötykäyttöön. Vaikka Boomin tapahtumakalenterista löytyykin jo vaikuttava lista perinteeksi muodostuneita tapahtumia, on tapahtumakentällä vielä tilaa tuoreille ideoille. Lisäksi esimerkiksi tulevan vuoden vaatima tiukempi budjetointi ja edelleen epävarma maailmantilanne tulevat pakottamaan luoviin ratkaisuihin. Tapahtumien kysyntä on pandemian kurittamien vuosien jälkeen huipussaan, mihin haluaisin tapahtumavastaavana vastata tarjoamalla jäsenistölle kattavasti monipuolisia tapahtumia viihtyisistä Bola-illoista poikkitieteelliseen hauskanpitoon. Ideaalitilanteessa Boomista löytyisi tapahtumien osalta jokaiselle jotakin.

Avukseni hyödyntäisin jälkiraportointia edellisvuoden toteutuneista tapahtumista, sekä pyrkisin jatkamaan loppuraportointien tekemistä samalla tasolla. Tämän avulla jatkossa voisi tarttua tapahtumien aitoihin kehityskohtiin ja viedä toimintaa parempaan suuntaan niin osallistujien kuin järjestävänkin tahon näkökulmasta.

Tapahtumajaoston toiminnan johtamisessa painottaisin heti vuoden alusta alkaen ryhmäytymistä sekä pyrkisin perehdyttämään jaostolaiset mahdollisimman huolellisesti toimintaan. Kun tunnet tyypit, joiden kanssa työskentelet ja ymmärrät työtehtäviesi merkityksen tapahtuman onnistumisen kannalta, sujuvat hommat paremmin ja jäsenistö saa nauttia laadukkaammista
tapahtumista.

Ensi tapahtumavuotta jo odottaen,
Rosa.

YRITYSSUHDEVASTAAVAEHDOKKAAT:

Helmi Rissanen

Moikka!

Mä oon Helmi Rissanen, 22-vuotias toisen vuoden boomari ja olen alun perin lähtöisin Pohjois-Savosta, Siilinjärveltä. Boomin toiminnassa en ole ehtinyt olemaan vielä mukana, mutta olen ollut sitäkin suurempi tapahtumien kuluttaja ja ihaillut vierestä kuinka vaikutusvaltaista ja aktiivista toimintaa ainejärjestömme ylläpitää. Etenkin tänä syksynä kokenut suurta kiinnostusta ja innostusta Boomin toimintaa kohtaan ja olisihan se aivan mahtavaa olla kehittämässä uusia juttuja ja päästä työskentelemään yhteisten etujen eteen huipputiimissä! Yritysjuridiikan opinnot vetävät minua eniten puoleensa ja siksi päätikin hakea yrityssuhdevastaavan pestiä.

Miksi juuri minä sopisin tähän rooliin? Aloittaessani kauppatieteiden opinnot innostuin etenkin juuri yritysmaailmasta ja sen lupaamista uudenlaisista haasteista. Työskennellessäni viime keväänä Lähitapiolan ajanvarausroolissa pääsin luomaan ensikontakteja muiden yritysten ja yksityisten henkilöiden kanssa, josta sain paljon itsevarmuutta ja neuvottelutaitoja. Tärkeimpänä pidänkin sitä, että työ tuottaa tulosta vain, jos laittaa itsensä sataprosenttisesti likoon. Spontaaniuteni ja sinnikkyyteni puolesta minulla olisi paljon annettavaa tähän rooliin. Lisäksi reilun parin vuoden kokemuksella vastuumyyjän roolissa opin organisoimaan ja asettamaan tarkat tavoitteet, sekä ottamaan vastuuta tukalissakin tilanteissa.

Yhteisöllisyys on tärkeä osa ainejärjestöämme. Haluan, että kaikilla boomareilla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, millaisia asiatapahtumia ja yhteistöitä voimme järjestää, jotta saataisiin mahdollisimman moni mukaan. Yrityssuhdevastaavan rooli sisältää paljon varmasti paljon haasteita, mutta olen valmis sitoutumaan ja kehittämään boomin tunnettavuutta elinkeinoelämässä.

Niin kuin työelämässäkin, koen, että tärkeintä on tiimityöskentely, rento ja mukaansatempaava ilmapiiri. Kaikesta selvitään, kun puhalletaan yhteen hiileen, eikä ketään jätetä pulaan. Tiimityöskentely on parasta, etenkin pienellä huumorivarauksella, joten haluan luoda samanlaista tsemppaavaa ilmapiiriä, josta olen itsekin saanut nauttia opiskelijatovereideni keskuudessa!

Terkuin Helmi

Reetta Kiiveri

Moiksu! Mie oon Reetta Kiiveri ja haen Boomin yrityssuhdevastaavaksi. Otin ohjia käsiini heti smurffisyksynä, kun olin järjestämässä Jääräracea. Sittemmin olen ollut Tariffissa, NESU-Boomin hallituksessa ja viimeisimpänä yrityssuhdejaostossa. Koen hallitukseen hakemisen luontaisena jatkumona aiemmalle panostukselleni ja siihen hakeminen on ollut orastava haave fuksikeväästä asti.

Hakuni kypsyi jaostovuonna, kun huomasin paloni juuri yritysten parissa työskentelyyn. Vuoden aikana minulle syttyi palo, joka kantaa minut pitkälle ensi vuoteen. Yrityssuhteiden ylläpitäminen on elinehto koko yhteisen järjestömme toimivuuden varmistamiseksi. Yrityssuhdevastaavalle yksi tärkein ominaisuus on mielestäni tarmokkuus ja taitona ajanhallinta. Yrppäjaostossa olen päässyt harjoittamaan pitkäjänteisyyttä ja tiedän yrpän pestin vaativan joustavuutta ja nopeaa reagointia. Joustavuudessa olenkin harjaantunut viime vuosina mm. NESU-Boomin puheenjohtajana. Kalenteri kulkee aina mukanani ja to do-listat ovat jo ennestään kovassa käytössä.

Laaja ja positiivinen tunnettuus yritysmaailmassa luo meille boomareille mahdollisuuksia. Jalostamalla Boomi Business Instagramia ja kehittämällä muita kanavia varmistaisin, että yhteistyökumppaneille arvokkaat kanavat pysyvät laadukkaina. Aion tehdä töitä sen eteen, että kanavien sisältö on seuraajille mielekästä. Kysyisin jäsenistöltä, miten ja millaista viestiä halutaan yrityskentältä. Näin varmistan, että työ yrityssuhteiden eteen on jäsenistön näköistä.

Boomin yrityssuhdekenttä on mielestäni uuden edessä koronavuosien (fingers crossed) jäädessä taakse. Mielekkäiden yritysvierailuiden ja Business Expon järjestäminen on tärkeää palauttaa jokaisen boomarin vuosikalenteriin muiden tapahtumien rinnalle. Tuon pestiin valmiin käsityksen yrpän vuodesta, johon pääsin yrityssuhdejaostossa tutustumaan. Jaostossa kehitin vuorovaikutus- ja myyntitaitojani. Olen jo valmiiksi tuttu nimi osalle yhteistyökumppaneiden edustajista, joka sujuvoittaa siirtymistä uuteen vuoteen.

Olen kuluvana vuonna ollut useassa vastuuroolissa ja ymmärtänyt yhteen asiaan keskittymisen merkityksen. Olen sitoutunut antamaan hallitustyölle sille kuuluvan ajan ja panostuksen. Parhaani antamalla voin omalta osaltani varmistaa, että Boomin laadukas yhteistyökenttä säilyy nykyisellä tasollaan ja sitä kehitetään sen ansaitsemalla pieteetillä. Olen aina kokenut olevani omimmillani, kun koordinoin yhteistä tekemistä ja pyrin olemaan kannustava tiimin vetäjä.

Innolla tulevaa odottaen,

Reetta

Juhlavastaavaehdokkaat:

Jenni Koivula

Moi kaikille! Olen Jenni Koivula, 22-vuotias kolmannen vuoden boomari. Haen juhlavastaavaksi Boomin hallitukseen vuodelle 2022.

Lopullinen päätökseni hakea hallitukseen syntyi vasta melko myöhäisessä vaiheessa. Todellisuudessa olen kuitenkin haaveillut hallitukseen pääsystä jo fuksivuodesta asti ja nyt päätin, että on aika haastaa itseäni ja tarttua tilaisuuteen. Etenkin juhlavastaavan pesti on kiinnostanut minua fuksisyksystä asti, kun ensimmäisissä haalaribileissä näin juhlavastaavan lavalla vetämässä keskiyön kisaa yleisön hurratessa.

Koen, että juhlavastaavan pesti sopisi minulle erittäin hyvin. Pestissä pääsee kantamaan vastuuta itsenäisesti, käyttämään luovuutta ja näkemään konkreettisesti oman työn jäljen haalaribileiden onnistuessa. Minulla on kokemusta useiden erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja Boomissa toimimisesta. Jo fuksina innostuin Boomin toiminnasta ja hain vujustaffiin. Sen jälkeen olen toiminut tuutorina ja nyt viimeisen vuoden ajan Royal Staffissa. Toimin tällä hetkellä VarjoApprossa yhtenä jatkovastaavista, mikä on opettanut todella paljon bileiden järjestämisestä. Olen myös ollut Tariffin hallituksessa tapahtumavastaavana. Lisäksi olen käynyt jokaisissa opiskeluaikanani järjestetyissä haalaribileissä, joten kokemusta löytyy kävijänkin näkökulmasta.

Olen jutellut aiempien juhlavastaavien kanssa ja perehtynyt pestiin. Haalaribileet ovat mielestäni huikea ja laadukas poikkitieteellinen tapahtuma, joka yhdistää eri alojen opiskelijat yhteen juhlimaan. Haalaribileet ovat myös tärkeä tulonlähde Boomille, etenkin näin koronavuoden jälkeen. Kysyntä lipuille on ollut hyvin suurta, joten mielestäni jatkossakin tulisi järjestää haalaribileet Ilonan ohessa laadukkaasti myös Bricksissä. Jatkossa tulisi panostaa haalaribileiden somenäkyvyyden lisäämiseen sekä esimerkiksi järjestää yhä enemmän erilaisia kilpailuja ja arvontoja. Näin kävijämäärät pysyvät korkeina ja erotumme eduksemme muista Tampereen poikkitieteellisistä opiskelijabileistä. Lisäksi tärkeää olisi, että jatkossa haalaribileet ovat ainoat Ilonassa järjestettävät poikkitieteelliset opiskelijabileet.

Boomi antaa jäsenilleen todella paljon ja haluan olla mukana jatkamassa Boomin laadukasta toimintaa, luomassa hyvää yhteishenkeä ja vaikuttamassa asioihin. Boomissa tehdään hommia hyvällä fiiliksellä suurella sinisydämellä ja haluan antaa oman panokseni ainejärjestömme eteen.

Toivottavasti pääsen näkemään teidät kaikki juhlimassa järjestämissäni haalaribileissä!

KOULUTUSPOLIITTINEN VASTAAVA -EHDOKKAAT:

Joonas Flink

Tervehdys! Olen Joonas Flink, 23- vuotias toisen vuoden boomari. Olen Tampereelta kotoisin, joten Suomen parhaan ainejärjestön huomiin ei ollut pitkä matka. Boomi on antanut jo vuoden aikana aivan uskomattoman paljon, ja olen ollut meidän huikeiden tilojemme ja upeiden tapahtumiemme suurkuluttaja. Olen saanut tältä ainejärjestöltä enemmän kuin olisin voinut kuvitella, ja nyt haluan kantaa oman korteni kekoon ja aloittaa samalla aivan uuden suunnan omalla boomitaipaleellani. Näistä syistä haluan toimia Boomin koulutuspoliittisena vastaavana.

Toimin syksyllä tutorina, ja se on herättänyt uudenlaisen kiinnostuksen vaikuttamiseen ei pelkästään ainejärjestössämme, vaan koko yliopistoympäristössämme. Haluan koulutuspoliittiseksi vastaavaksi, sillä haluan toimia äänenä jäseniemme ja yliopiston henkilökunnan välillä ja sitä kautta tuoda opiskelijoita ja henkilökuntaa lähemmäksi toisiaan. Haluan esimerkiksi tehdä kopo-tapahtumista opiskelijoille lähestyttävämpiä, sekä saada yliopiston henkilökuntaa niihin mukaan.

Haluan tuoda koulutuspolitiikkaa enemmän esille ja parantaa kopo-viestintää, jotta opiskelijamme pysyvät vielä paremmin ajan tasalla koulutuksen tärkeistä ajankohtaisista aiheista. Tätä voisi toteuttaa esimerkiksi kuukausittaisilla kopon katsauksilla eri some-alustoilla. Haluan myös kehittää erilaisia ja uusia matalan kynnyksen kopo-tapahtumia Kopon ja Kyllin iltojen rinnalle. Edellä mainituin keinoin haluan tuoda aitoa intoa koulutuspolitiikkaa kohden ja tavoittaa myös sen ihan ”perusboomarin”.

Haluan antaa tulevan syksyn uusille opiskelijoille yhtä huikean tutustumisen yliopistoon, ja varsinkin meidän upeaan ainejärjestöömme, kuin olen itse saanut aikanani. Tutorvastaavana haluan antaa kaikille uusille smurffeille tervetulleen ja turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja päästä kokemaan uskomattomat smurffiviikot sekä uuden jännittävän syksyn parhaassa seurassa. Tutoroinnin järjestäminen onnistuneesti ja sitä kautta uusien smurffien integroituminen järjestöön on sydämeni asia koulutuspoliittisena vastaavana.

Koulutuspoliittisena vastaavana tahdon olla avoin ja helposti lähestyttävä, jotta jokainen, jolla on kehitysideoita, palautetta, murheita tai ilonaiheita haluaa ja uskaltaa tulla kertomaan, sillä haluan olla aina kuulemassa! Mahdollisiin kehityskohtiin tulen tarttumaan jämäkästi ja aion tuoda yliopiston ohjaus- ja suunnitteluryhmissä meidän opiskelijoiden äänen kuuluviin.

Innolla seuraavaa vuotta, sekä haasteita odottaen

Joonas

PROJEKTIVASTAAVA 1 -EHDOKKAAT:

Maria Lindberg

Haluaisin aloittaa tämän hakemuksen kertomalla, että minulla on kokemusta toteutuneen Hämeenkadun Appron järjestämisestä. Valitettavasti oma tilanteeni on sama kuin suurella osalla Boomin tämänhetkisistä jäsenistä. Tapahtumista on kuultu ja niitä on odotettu, mutta niitä ei olla saatu kokea. En ole vielä päässyt näkemään sitä oikeaa Approa, olen kuluneen vuoden aikana visualisoinut sen päässäni useampaan otteeseen.

Olen siis Maria, 22-vuotias toisen vuoden boomari. Haen Projektivastaava 1 pestiä. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana ehdin tehdä kaikenlaista. Olen osallistunut tapahtumiin, toiminut kansainvälisenä tutorina ja valikoitunut vuosijuhlien toimikunnan toiseksi iltajuhlavastaavaksi. Suurimpana sitoutumisena Boomin toimintaan on kuitenkin ollut projektijaostoon kuuluminen.

Royal Staffissa projektien suunnitteleminen on tullut tutuksi. Projektitiimin pestini oli toimia Särkän Märkän, Hämeenkadun Appron kuin myös VarjoAppron markkinointipäällikkönä. Koen, että tänä aikana olen saanut hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä kaikkea Appron järjestäminen vaatii. Markkinointipestissä joutuu joskus ottamaan selvää sellaisista asioista, joista ei olla vielä linjattu (esimerkiksi koronapassi), joten minulle on kertynyt tietämystä tapahtuman pienimmistäkin osa-alueista.

Tuleva vuosi on Appron 40-vuotis juhlavuosi. Sen kunniaksi suurimmasta ja kauneimmasta tulee tulla vielä entistäkin suurempi ja kauniimpi. Tänä vuonna approilijat oltaisiin rastikierroksen jälkeen koottu yhteen historian ensimmäisille yhteisjatkoille Messukeskukseen. Haluaisin, että juhlavuoden jatkot järjestettäisiin tällä konseptilla. Yhdet jatkot on mahdollista järjestää kustannustehokkaasti, ja artistibudjetti on mahdollista käyttää muutamiin ”suurempiin” nimiin. Käytännön näkökulmasta tämä myös sujuvoittaa esimerkiksi lipunmyyntejä, sillä lippuja ei tarvitse eritellä jatkopaikkojen välillä tai rannekkeita painattaa useassa eri värissä.

Minulle tärkeintä hallituspestissä ja projektivastaavana olisi projektijaoston ohjaaminen yhdessä Projektivastaava A:n kanssa. Toimiva jaosto on onnistuneiden tapahtumien keskiössä, joten haluan varmistaa, että Royal on jokaiselle turvallinen ja kiva paikka tehdä hommia. Ihannetapauksessa jaostovuodesta jää käteen kokemusta ja ystäviä. Vuosi tulee varmasti olemaan myös raskas, mutta hyvällä tiimihengellä siitäkin selvitään.

Haluaisin ensi vuonna tähän aikaan kertoa kaikille, että minähän järjestin viimeisimmän Appron. Toivottavasti luotatte sen vastuun minulle.

Maria

PROJEKTIVASTAAVA A -EHDOKKAAT:

Aaro Paljakka

Tervehdys! Olen Aaro Paljakka, 22-vuotias toisen vuoden boomari. Kotoisin olen Ylöjärveltä, Tampereen kupeesta. Haen Boomi ry’n hallitukseen projektivastaava A:n pestiin vuodelle 2022.

Huomasin heti viime syksynä opintojen alkaessa, kuinka mahtava yhteisö meillä onkaan Boomissa. Päätin jo silloin, että tulen ehdottomasti antamaan oman panokseni tämän järjestön kehittämiselle ja sen toiminnan pyörittämiselle. Kiinnostukseni projektiluontoista tiimityötä kohtaan heräsi jo kuusi vuotta sitten lukiossa toteutetussa 8 viikon tiimijaksossa. RoyalStaffiin hakeminen ensimmäisenä vuonna tuntui täten luonnolliselta.

Vuosi Royalissa on ollut erittäin opettavainen. Mukaan on mahtunut paljon suunnittelua, tapaamisia ja lopulta kaksi peruttua tapahtumaa. Hämeenkadun Appron ja Särkän Märkän perumisesta huolimatta emme kuitenkaan jääneet ilman tapahtumaa. Tätä kirjottaessa VarjoAppron järjestelyt ovat täysillä käynnissä. Kyseiset projektit ovat kehittäneet aikatauluttamiskykyä sekä organisointitaitoja, joista olisi paljon hyötyä projektivastaava A:n pestissä.

Projektivastaava A:n työtehtäviin kuuluu vapun hurjimman tapahtuman Särkän Märkän sekä Boomin vuosijuhlien järjestäminen. Särkän Märkän järjestelyissä pyrkisin korostamaan kustannustehokkuutta sekä asiakaskokemusta. Koska tapahtumaa ei ole päästy järjestämään kahteen vuoteen, on tärkeää, että opiskelijoille jää onnistunut kuva tapahtumasta tulevia vuosia varten. Molempien tapahtumien onnistumisen kannalta kaikista keskeisintä on sujuva yhteistyö järjestämiseen osallistuvien tahojen kanssa. RoyalStaffin, vujutoimikunnan sekä vujustaffin onnistunut johtaminen sekä tehtävien delegointi ja yhteistyö Boomin hallituksen kanssa takaavat, että Särkän Märkä palaa hurjempana kuin koskaan ja Boomin vuosijuhlat tuovat loistoa pimeään maaliskuuhun.

Projektivuotta innolla odottaen,

Aaro

TALOUSVASTAAVAEHDOKKAAT:

Ella Pekola

Heippa kaikki! Mun nimi on Ella Pekola. Oon 22-vuotias kolmannen vuoden boomari ja kotoisin täältä Tampereelta. Pääaineena mulla on laskentatoimi, ja haen Boomi ry:n hallitukseen talousvastaavaksi vuodelle 2022.

Aloittaessani kauppiksessa syksyllä 2019 en ajatellut, että tulisin olemaan kiinnostunut ainejärjestötoiminnasta ja tapahtumissa käymisestä – ajat ovat kuitenkin melko radikaalisti muuttuneet. Smurffisyksynä päädyin sen enempää miettimättä hakemaan Vujustaffiin, ja siitä se sitten lähtikin. Tämän jälkeen olen ollut mukana Royal Staffissa ja KiskoFestin tuotantotiimissä. Syksyllä 2020 tutorina toimiminen on ollut yksi parhaista kokemuksistani opiskeluaikana. Tällä hetkellä järjestämme Boomin 54. vuosijuhlia yhdessä muun vuosijuhlatoimikunnan kanssa, ja olen vastuussa vuosijuhlaviikosta.

Koen, että minulla on riittävästi osaamista ja ymmärrystä laskentatoimen tehtävistä talousvastaavan tehtävää varten, mutta ennen kaikkea halua oppia uutta. Olen suorittanut kaikki kandivaiheen opintoni ja työskentelen tällä hetkellä osa-aikaisesti taloushallinnon tehtävissä, joiden myötä minulla on kokemusta erilaisten talousjärjestelmien käytöstä. Monien vastuutehtävien kautta olen oppinut aikatauluttamaan omaa työskentelyäni, organisoimaan asioita ja toimimaan yhteistyössä erilaisten ihmisten kanssa. Tunnen myös Boomin toiminnan ja tapahtumien kulurakenteen melko kokonaisvaltaisesti, mistä on ehdottomasti hyötyä etenkin talousvastaavana.

Boomin talouden takaaminen on prioriteetti tulevana vuonna, ja tätä tulee tukea huolellisella budjetoinnilla. Vaikka pandemia on toivon mukaan jo takana päin ja poikkitieteellisiä tapahtumia ollaan päästy järjestämään kuluvana syksynä, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että Boomin talouden eteen tehdään järkeviä ja kestäviä päätöksiä myös jatkossa. Näin takaamme jäsenistölle mahtavat ja laadukkaat tapahtumat, joihin boomarit ovat tottuneet. Ensi vuonna yhdistykselle on mahdollista siirtyä kehittämään talousohjesääntöä, joka onkin monilla kylteriainejärjestöillä jo käytössään. Talousohjesääntö selkeyttäisi yhdistyksen taloudellisia toimia ja toisi niihin läpinäkyvyyttä.

Viimeinen puolitoista vuotta ei ole ollut helppoa aikaa myöskään ainejärjestötoiminnan näkökulmasta ja liian monia peruuntumisia on sattunut, mutta ihanat ihmiset, hyvä yhteishenki ja halu kehittää Boomin toimintaa ovat tärkeimpiä syitä, joiden vuoksi haluan olla toiminnassa mukana myös ensi vuonna.

Tulevaa innolla odottaen,

Ella

TILAVASTAAVAEHDOKKAAT

Tommi Tuomisto

Hei kaikille! Olen Tuomiston Tommi, toisen vuoden boomari ja haen Boomin hallitukseen tilavastaavaksi vuodelle 2022.

Oma ainejärjestömme on yksi parhaimmista (Number One), ja sen olen huomannut ensimmäisen opiskeluvuoteni aikana. Olen ollut aktiivisesti monissa tapahtumissa ja saanut kokea mahtavia asioita huipputyyppien seurassa. Olen ollut kuluneen vuoden klubijaostossa, minkä takia omasta Boomilaaksostamme on tullut hyvin tärkeä minulle. Nyt haluan ottaa vetovastuun ja tehdä tiloistamme entistäkin paremmat ja viihtyisämmät boomareille. Toimin syksyllä kaksi kuukautta tilavastaavan sijaisena. Pystyin ottamaan vastuun harteilleni sen suurempia miettimättä, ja sijaisuus vahvisti sen, että haluan olla ensi vuonna tilavastaava. Monet tilavastaavan tehtävät ovat siis minulle jo tuttuja. On aika ottaa ohjat omiin käsiini ja toteuttaa ideoita, joita itse tai klubijaostona olemme suunnitelleet.

Haluan ylläpitää tilat yhtä viihtyisinä tuleville vuosille. Suunnitelmallisuus on erittäin tärkeää tilojemme jatkuvuuden kannalta. Tietyt osa-alueet tarvitsevat jo nyt uusimista ja tiloillemme pitäisi luoda selkeä suunnitelma siitä, mikä korjauskohde on seuraava, sitä seuraava ja niin edelleen. Kiinteistön ylläpitämisessä tulee vastaan tiettyjä projekteja, jotka vaativat uusimista ajan saatossa, ja haluan mahdollistaa tilojen kehittämisen pitkällä tähtäimellä. Olen ollut töissä isännöintiyrityksessä, josta uskon olevan paljon apua suunnitelman laatimiseen. Lisäksi haluaisin kehittää vuokrausjärjestelmäämme, jotta asiakkaat saisivat helpommin varattua tilaamme, ja samaa järjestelmää käyttäisivät kaikki, myös omat sidosryhmämme. Pyrin kehittämään vuokraustoimintaa siten, että vuokrauksen volyymia saataisiin nostettua ensi vuonna, ja sitä kautta tilojemme käyttö olisi kannattavampaa. Haluan myös luoda jäsenille entistä paremmat mahdollisuudet hyödyntää tilojemme käyttöä lyhyellä varoitusajalla. Omat tapahtumamme ovat kuitenkin aina etusijalla, ja siitä haluan pitää kiinni myös jatkossa.

Klubijaosto on pieni, mutta sisukas. Haluaisin antaa jaostolaisille enemmän vastuuta. Uskon siihen, että jaostolaisten ollessa enemmän läsnä vuokraustoiminnassa ja muissa askareissa, myös ideoita tulee enemmän. Yhdessä ideoiden pystymme kehittämään uusia luovia ratkaisuja.

Olen motivoitunut tekemään täysillä töitä ensi vuoden tilavastaavan pestissä ja Boomi ry:n hallituksessa. Olen ahkera tiimipelaaja ja aina valmis tukemaan muita. En jää ongelmatilanteissa pyörittelemään peukaloitani, vaan olen valmis likaamaan kädet hommassa kuin hommassa.

Ensi vuoden ryöhommia odotellessa,

Tommi

VIESTINTÄVASTAAVAEHDOKKAAT:

Annika Aurela

Heippa! Olen Annika Aurela, neljännen vuoden boomari ja haen Boomi ry:n viestintävastaavaksi
vuodelle 2022.

Smurffista saakka minulle on ollut hyvin selvää, että haluan olla mukana Boomin toiminnassa tavalla tai toisella. Jo heti vujustaffista lähti innostus, joka jo smurffikeväänäni vei minut Royal Staffiin sekä matkatoimihenkilöksi. Sama innostus vei minut Boomin yrityssuhdevastaavaksi vuodeksi 2020, joka oli yllätyksiä ja kokemuksia täynnä. Vuoden 2020 jälkeen tein loikan työelämään markkinoinnin pariin. Jo keväällä kuitenkin iski kaipuu Boomin toimintaan ja liityin Vuosijuhlatoimikuntaan.

Vuosi työelämässä lähenee loppuaan ja toiveenani olisi tuoda työelämästä opittuja hyödyllisiä toimintatapoja mukanani Boomin viestintäsektorille. Vuosi sitten taitoni olivat pitkälti teorian tasolla, mutta vuodessa oppii paljon ja matkan varrelta olen napsinut mukaani erilaisia työvälineitä, joista olisi varmasti hyötyä viesintävastaavana. Oli sitten kyse esitteiden taittamisesta, tapahtumagrafiikoiden suunnittelusta tai nettisivujen uudistuksesta, niin niitä kaikkia ja paljon muuta olen tehnyt työssäni ja toivon pääseväni jatkamaan kehitystäni Boomissa.

Ensi vuoden tavoitteeni viestintävastaavana olisi selkeyttää ja yhtenäistää viimeisten vuosien aikana luotuja toimintatapoja Boomin viestinnässä. Jokaiselle Boomarille tulisi olla selvää, mistä löytyy kaikki tarpeellinen tieto – oli se sitten kopon olennaiset Sisu-neuvot tai lipunmyyntilinkit hurjaa F5-taistelua varten. Viimeiset pari vuotta ovat korostaneet selkeän viestinnän tärkeyttä ja pyrkisin luomaan Boomiin sitä tukevia malleja. Boomin toiminta perustuu oppimiseen ja mahdollisuuksien antamiseen. Keskeinen tavoitteeni olisi antaa mediatiimille tilaisuus saada mahdollisimman paljon irti vuodesta. Haluan parhaani mukaan kuunnella jaoston toiveita oman oppimisensa suhteen ja rakentaa vuoden näiden toiveiden pohjalta.

Haluan mainita myös Boomin nettisivut, jotka selkeästi kaipaavat uudistusta. Niiden uudistaminen on isompi työ, jota ei yhden vuoden aikana kannata toteuttaa tyhjästä. Vuonna 2022 olisi tarkoitus tehdä taustaselvitystä hanketta varten ja määrittää raamit, joiden mukaan laajempi uudistus tullaan toteuttamaan vuoden 2023 puolella.

Boomi on antanut minulle paikan, jossa voin olla täysin oma itseni, voin oppia ja saan myös epäonnistua. Boomi on antanut minulle enemmän kuin olisin ikinä smurffina uskonut ja tätä tunnelmaa haluan Boomin viestivän ulospäin.

Perinteisin sinisydänterveisin,
Annika

Takaisin ylös