Haalarit

Boomissa haalareiden kustannuksia katetaan myymällä mainoksia haalareihin. Mainosten hankinnasta ovat perinteisesti huolehtineet smurffit itse. Mitä enemmän mainoksia vuosikurssi myy, sitä halvemmat haalarit.

Smurffiviikkojen aikana tulette sovittamaan haalarit, saatte ohjeistuksen haalarimainosten hankintaan. Seuraavassa on listattu muutamia käytännön ohjeita mainosten hankintaan. Jos kuitenkin jossain vaiheessa menee sormi suuhun, älä epäröi ottaa oma-aloitteisesti yhteyttä yrityssuhdevastaava Sonjaan tai yrityssuhdejaostoon. Ohjeistusta ja vastauksia on saatavilla!

NÄITÄ YRITYKSIÄ EI KANNATA ENÄÄ LÄHESTYÄ:

Tällä hetkellä haalarihankintaa ovat jo joko tukemassa, ilmoittaneet etteivät tue tai ovat jo hoidossa yrityssuhdejaoston puolesta.

-Hartwall
-Oscar Software
-Accenture
-KPMG
-EY
-Restamax

Muuten EI SAA lähestyä Boomin yhteistyösopimusten asettamien rajoitteiden vuoksi:

-Yökerhoja
-Virvoitusjuomayhtiöitä ja
-Laivayhtiöitä

Ps. Muita rajoituksia esimerkiksi mukana olevien firmojen kilpailijoiden suhteen ei ole!

KYMMENEN NEUVOA HAALARIMAINOSTEN HANKINTAAN

1. KETÄ LÄHESTYÄ? Onko sinulla tuttu jossakin yrityksessä? Se helpottaa kontaktin luomista ja henkilön lähestymistä. Vastapuolen ei kuitenkaan tarvitse olla tuttu, aina voit ottaa puhelimen käteesi ja soittaa tuntemattomillekin. Pyri tavoittelemaan henkilöä, joka tekee nämä päätökset firmassa (omistaja/toimitusjohtaja/markkinointijohtaja.) Jos suoraa yhteystietoa ei löydy, niin monesti yrityksen puhelinvaihteesta tai nettisivuilla annetusta numerosta saat oikean yhteyshenkilön numeron, kun kerrot millä asialla on. Potentiaalisten yritysten kartoittamisessa kannattaa miettiä, mitkä yritykset haluavat näkyä opiskelijoille, sekä näkevät opiskelijat mahdollisina tulevina työntekijöinä tai asiakkaina. Myös kaikki paikalliset yritykset ovat potentiaalisia lokaationsa vuoksi. Huomioi kuitenkin ettei mainos saa olla yllä mainitun mukaisesti juomateollisuuden yrityksiltä, laivayhtiöiltä tai ravintoloilta/baareilta/yökerhoilta.

2. KONTAKTOINTI Kontaktoinnissa kannattaa kertoa kuka olet, mistä olet ja mitä asiasi koskee. Soittamisen lisäksi voit kontaktoida yrityksiä käymällä niissä paikanpäällä. Yrityksille kannattaa tarjota tämän sivun lopusta löytyvää Haalari-info yrityksille-esitettä luettavaksi (tulosta ja anna käteen tai lähetä sähköpostilla). Kun he ovat lukeneet esitteen, kannattaa soittaa perään ja myydä heille haalarimainos.

3. MYYNTITEKNIIKKA Yhtä oikeaa tapaa mainoksen myyntiin ja hinnasta neuvotteluun ei ole. Harjoittele, löydä oma tekniikkasi, jaa kokemuksia ja kysy vinkkejä yrityssuhdejaostolta tai yrityssuhdevastaavalta. Ohjeellisesti suositeltavaa on selvittää ja herättää yrityksen halu mainospaikkaan ja edetä sen kautta keskustelemaan hinnasta. Haalarimainosmyynti kehittää taitojasi ja antaa kokemuksta myyntityöstä ja neuvottelemista yritysten kanssa. Myynnin oppii vain tekemällä ja taito on arvokas – opiskelemmehan kauppatieteitä!

4. MITÄ PYYTÄÄ? Peruskokoinen mainos maksaa vähintään 400,00 euroa, suurempi mainos 700,00 euroa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tähän kannattaisi tyytyä. Mainoksesta voi saada paljon enemmänkin. Hintaa esitettäessä on hyvä jättää yritykselle myös niinsanottua neuvotteluvaraa. Isommasta, näkyvämmällä paikalla olevasta ja värillisestä mainoksesta voi pyytää enemmän. Mitä enemmän rahaa vuosikurssinne saa kerättyä mainoksilla, sitä vähemmän haalareista tarvitsee maksaa tai ne saadaan ilmaiseksi. Mainospaikat ja niiden minimihinnat löydät internet-sivuilta Mainospaikat-ja-minimihinnat

5. MITKÄ PAIKAT OVAT VIELÄ VAPAINA? Mainospaikat on numeroitu ja nimetty. Seuraamme mainosten myyntiä Kontaktointi-excel haalarimyynti-tiedoston avulla. Sieltä näät mitkä paikat ovat vielä vapaina ja mitkä varattuja. Myytyäsi mainoksen muista merkitä se exceliin! Jos et pysty suoraan muokkaan tiedostoa, niin muokkaa sovelluksessa/ edit in browser.

6. ÄLÄ LANNISTU Useimmille yrityksille on suurempi kynnys siinä, lähtevätkö he mukaan ollenkaan tämänlaiseen näkyvyyteen, kuin siinä, kuinka paljon he siitä maksavat. Tämä on hyvä muistaa, mikäli vastaus on kieltävä, ja edetä seuraavaan mainoskyselyyn leuka pystyssä. Aina tulee vastaan niitä, jotka eivät periaatteesta lähde mukaan. Älä siis lannistu, vaan jatka kontaktointia. Massa on tässä hommassa voimaa!

7. KIRJALLINEN SOPIMUS Internet-sivuilla on sopimuspohja . Tähän sinun tulee korvata punaisella olevat kohdat saamasi yrityksen tiedoilla. Tulosta sopimuksesta kaksi kappaletta, hanki niihin molempiin allekirjoitukset yritykseltä ja tuo molemmat kappaleet päivystäjälle Bolaan (arkisin päivystäjä paikalla klo 10-16). Hallitus pitää huolen lopusta. Puheenjohtajamme allekirjoittaa sopimukset ja lähetämme yrityksen oman kappaleen heille postissa. Samoin postitamme myös laskun yritykselle lokakuun loppuun mennessä.

8. MAINOKSEN TOIMITTAMINEN OIKEAAN PAIKKAAN Huolehdi yrityksen logo (tai muu kuva, jonka he haalareihin haluavat) yrityssuhdevastaavalle. Logon tiedostomuodot paras vektorina EPS/AI/CDR/SVG. Myös yleiset PDF, PSD, PNG ja JPG käy. Logo on hyvä pyytää samalla, kun haet yritykseltä allekirjoituksia sopimuksiin. Lähetä siis logo sähköpostilla Sonjalle (yrityssuhteet@boomi.fi). Otsikoksi viestiin: ”Haalarimainos 2018.”

9. SAAT ILMAISET HAALARIT Jokainen smurffi, joka on hankkinut mainoksen, saa omat haalarinsa ilmaiseksi!

10. PARAS VOITTAKOON Se smurffiryhmä, joka on kerännyt eniten rahaa (ei mainosten lukumäärä, vaan niistä saatu raha!), saa palkinnoksi ilmaisen saunavuokrauksen ja Boomin kustantamat 300 euron tarjoilut! Saunavuokrauksen saa käyttää milloin vain itse haluatte. Lisäksi eniten mainoksia myynyt henkilö pääsee syksyn legendaarisimmalle reissulle Ruotsin Exculle 14.-16.11. majoittuen premiumhytissä kaverin kanssa.

Tästä lähteköön käyntiin skabailu, joka on viime vuosina motivoinut smurffit myymään haalarien mainospaikat täyteen. Jos perinne jatkuu, kukaan smurffi ei joudu maksamaan haalareistaan. Jokaisen panos on tärkeä. Ruhtinaallisten palkintojen lisäksi myyjille on tiedossa mainetta ja arvokasta myyntikokemusta! Aikaa mainoksen hankintaan on maanantaihin 24.9. asti. Tuolloin kilpailu umpeutuu ja haalarit menevät painoon.

Tiedostot:
Haalariohjeet smurffeille 2018
Haalarisopimuspohja 2018
Haalari-info yrityksille
Mainospaikat ja minimihinnat

Soittoscripti haalarit

Diat: Haalarimyyntikoulutus

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d4img-4SDbK9NXW3nyMyqwoOT-TeDWMEXnJbFTSeGfA/edit?usp=sharing

Hei, kun pääsit myyntityön draiviin, katso myös ohjeet jäsenetujen hankkimisesta jäsenetusivun alhaalta. Jäsenedut hyödyttävät koko upeaa yhteisöämme, joten ota kontaktisi ja neuvottelutaitosi käyttöön!

Sonja Korpela
Yrityssuhdevastaava 2018
050 4116396
yrityssuhteet@boomi.fi

Takaisin ylös