Hakeminen

Liity kauppatieteilijöiden iloiseen joukkoon! Olitpa sitten kiinnostunut pohtimaan talousmaailman polttavia kysymyksiä kansantaloustieteellisestä näkökulmasta tai halusitpa erikoistua markkinoinnin ammattilaiseksi, kauppatieteiden tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet työskennellä alati muuttuvissa talous- ja elinkeinoelämän johto- ja asiantuntijatehtävissä. Tampereen yliopistossa voit keskittyä sinua itseäsi kiinnostaviin teemoihin laajan kurssivalikoiman sekä tiedekuntarajat ylittävien opintokokonaisuuksien myötä ja näin luoda juuri itsesi näköisen tutkinnon.

Hakeminen

Kaikkiin korkeakoulujen koulutuksiin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa. Hakuaika tänä vuonna alkaa 17.3. ja päättyy 31.3.2021 klo 15.00. Hakemus täytetään osoitteessa opintopolku.fi ja samassa haussa voi hakea enintään kuuteen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakukohteeseen. Hakukohteet täytetään hakulomakkeeseen ensisijaisuusjärjestyksessä ja hakulomakkeelle täytettyjen hakukohteiden järjestys sekä lukumäärä on sitova. Näitä ei voi enää hakuajan päätyttyä muuttaa. Kun hakulomake on täytetty, saat sen vielä tarkasteltavaksi. Muista huolehtia, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein ja varmistaa, tarvitseeko sinun liittää hakemukseesi mahdollisia liitteitä. Lähetettyäsi lomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Vahvistusviestin saapuminen on vielä hyvä tarkistaa, niin tiedät, että hakemus on lähtenyt onnistuneesti. Tämän jälkeen olet valmis näyttämään taitosi pääsykokeessa tai jännittämään todistusvalinnan tuloksia!

Katso tarkemmat ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen osoitteesta https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/yhteishaku/korkeakoulujen-yhteishaku/nain-taytat-hakulomakkeen/

Todistusvalinta

Tampereen yliopiston kauppatieteisiin valitaan vuosittain 165 uutta opiskelijaa ja näistä paikoista 60 % täytetään todistusvalinnan kautta. Todistusvalinnassa voi tulla hyväksytyksi mihin tahansa hakemaansa kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakukohteeseen. On kuitenkin huomioitavaa, että todistusvalinnassa voi hyväksytyksi tulla ainoastaan ensikertalaiset hakijat. Valinta muodostuu ylioppilastutkinnon arvosanoista saatavien pisteiden mukaan. Pisteyksessä otetaan huomioon viisi ainetta: äidinkieli, matematiikka pitkä tai lyhyt oppimäärä, parhaat pisteet tuottava kieli, sekä kaksi muuta parhaat pisteet antavaa koetta. Todistuspisteitä on saatava vähintään 20 (maksimipistemäärä 40), jotta on mahdollista tulla valituksi todistusvalinnan kautta. Todistusvalinnan pisteytystaulukon löydät täältä.

Koepistevalinta

Loput 40 % paikoista täytetään suoritetun pääsykokeen kautta koepistevalinnalla. Valintajärjestys perustuu kokeesta saatujen pisteiden määrään. Valintakoe koostuu monivalinta- ja/tai oikein/väärin -kysymyksistä, joista oikeasta vastauksesta annetaan pisteitä ja väärästä vastauksesta vähennetään. Voidakseen tulla valituksi koepistevalinnassa on hakijan osallistuttava valintakokeeseen ja saatava tästä vähintään 60 % valintakokeesta positiivisia pisteitä saaneiden keskiarvosta. Valintakoekirjoja ovat:
– Taloustieto (YH2, yhteiskuntaopin kurssi)
– Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (H1, historian kurssi)
– Tilastot ja todennäköisyys (MAB5, lyhyt matematiikka) tai Todennäköisyys ja tilastot (MAA10)

Vuoden 2021 valintakoe pidetään tiistaina 8.6.2021 klo 12.00-15.00. Tampereella valintakoepaikkana toimii Tampereen yliopiston keskustakampus osoitteessa Kalevantie 4. Salijako on nähtävillä valintakoepäivänä yliopiston päärakennuksen aulassa sekä yliopiston Opiskelijaksi -sivuilla viimeistään edeltävänä päivänä ennen koetta.

Valintatulokset

Tiedot todistusvalinnassa hyväksytyistä julkaistaan viimeistään maanantaina 31.5.2021. Todistusvalinnassa hyväksytyille tiedotetaan valinnasta sähköpostitse. Hakijat, jotka eivät ole tulleet hyväksytyksi todistusvalinnassa haluamaansa hakukohteeseen, saavat osallistua valintakokeeseen, jonka perusteella valitaan koepistein. Valintakokeen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021. Tulokset ovat tuolloin nähtävissä Opintopolun sähköisessä järjestelmässä sisään kirjauduttuasi.

Tarkempia ohjeita hakemiseen, vanhoja pääsykokeita sekä muuta hyödyllistä infoa löytyy kattavasti osoitteesta http://www.kauppatieteet.fi/hakeminen/

 

Takaisin ylös