Smurffin muistilista

Muistilista

SMURFFIN MUISTILISTA

Alle on koottu joitain tärkeitä asioita koskien opiskeluiden aloittamista Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa. Jotkut jutut on hyvä laittaa kuntoon jo ennen kuin opiskelut alkavat, jotta syyskuun alussa voit keskittyä olennaiseen eli orientoitumiseen niin yliopisto-opiskeluun kuin Boomiinkin.

1. Ota opiskelupaikka vastaan

Voit ottaa opiskelupaikan vastaan kahdella eri tavalla – joko sähköisesti Oma Opintopolku –palvelussa tai tuloskirjeen mukana lähetettävällä opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksella. Opiskelupaikan vastaanottaminen on erittäin tärkeää, sillä menetät opiskelupaikkasi, jos et ota sitä vastaan 14.7.2017 klo 15.00 mennessä.

2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksen lisäksi sinun on ilmoittauduttava yliopistoon annettuun määräaikaan mennessä ja samalla maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Määräaika vahvistetaan myöhemmin. Tämä on erittäin tärkeää, sillä jos jätät ilmoittautumatta, menetät opiskelupaikkasi.

3. Hae asuntoa

Asuntoa kannattaa alkaa hakea heti opiskelupaikan varmistuttua, sillä Tampereen asuntomarkkinat ovat syksyisin hektiset. TOAS eli Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö tarjoaa opiskelija-asuntoja erilaisiin tarpeisiin, soluista perheasuntoihin ja yksiöihin. TOAS:in yksiötä joutuu kuitenkin jonottamaan, joten uudet opiskelijat sijoitetaan yleensä soluihin. Asuntoa voi hakea myös Opintantereelta tai yksityisiltä vuokranantajilta.

4. Hae opintotukea

Opintotukihakemuksen tekeminen onnistuu kätevästi Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta. Opintotukea tulee hakea viimeistään sen kuukauden aikana miltä tukea haluaa nostaa, eli jos haluat saada tukea syyskuulta tulee hakemus laittaa menemään viimeistään syyskuun viimeinen päivä. Opintotukea kannattaa kuitenkin hakea mahdollisimman ajoissa, sillä syksyisin Kelan päätöksentekoprosessi hidastuu ruuhkautumisen takia. Opintotuki maksetaan joka kuukauden 4. päivä.

5. Tilaa opiskelijakortti

Opiskelijakortin tilaaminen onnistuu hyväksymiskirjeen mukana tulleella lomakkeella. Opiskelijakortti kannattaa tilata ajoissa, jotta se on valmiina heti opiskelujen alkaessa. Kortti toimii kirjastokorttina, kulkukorttina kampus alueella ja oikeuttaa opiskelija-alennukseen esimerkiksi yliopiston lounasravintoloissa.

6. Aktivoi peruspalvelutunnuksesi

Tarvitset peruspalvelutunnustasi yliopiston nettipalveluihin ja tietokoneille kirjautuessa. Lisäksi myös yliopiston sähköposti toimii peruspalvelutunnuksen kautta. Peruspalvelutunnus kannattaa aktivoida jo ennen opiskelun alkua, jotta pystyt mm. tekemään kurssivalinnat smurffiviikkojen alussa.

7. Tutustu kursseihin

Tutkintoosi vaadittavat opinnot löydät opinto-oppaasta ja niiden lukuvuosittaiset toteutusajat opetusohjelmasta. Näitä kahta kannattaa siis lukea rinnakkain opintoja suunnitellessasi. Opinnot lähtevät hyvin käyntiin perusopinnoilla ja kieliopinnoilla. Ensimmäisen vuoden aikana on suositeltavaa käydä kieliopinnoista kauppatieteiden opiskelijoille suunnattu englannin kurssi. Tutkintoon vaaditaan myös toisen vieraan kielen opintoja. Huomioi, että kielikurssien ilmoittautuminen sulkeutuu jo elokuun puolella.

8. Hae aiempien opintojen hyväksilukua

Jos sinulla on aikaisempia opintoja, jotka haluat hyväksilukea tutkintoosi, kannattaa tämä hoitaa ensimmäisten viikkojen aikana. Hyväksilukua varten tarvitset aiempien opintojesi opiskelutodistukset ja kurssikuvaukset. Halutessasi hyväksilukea opintoja, ole yhteydessä kauppatieteiden opintokoordinaattoriin Marika Rantaan.

9. Ota mukaan avoin mieli ja valmistaudu alkavaan fuksivuoteen!

Opiskelujesi ensimmäiset viikot kuluvat smurffiviikkojen lomassa uusiin opiskelijakavereihin tutustuessa. Tulet olemaan smurffiviikojen jälkeen luultavasti yhtä väsynyt kuin pääsykoeuurastuksen jälkeen, mutta myös monia uusia kokemuksia ja hienoja muistoja rikkaampi.

Kun juoksevat asiat ovat hoidossa, ei sinun tarvitse stressata niistä, vaan voit keskittyä olennaiseen, eli uuteen ympäristöön ja uusiin opiskelukavereihin tutustumiseen.

Takaisin ylös