Jaostot

Boomi ry:ssä toimintaa ylläpitävät ja kehittävät yhdistyksen hallituksen ja toimihenkilöiden lisäksi eri jaostot, joita kutsutaan myös vaihdellen staffeiksi tai tiimeiksi.

Jaostotyöskentelyn tarkoituksena on mahdollistaa jäsenistölle vaikuttamismahdollisuuksia Boomin toimintaan hauskalla ja osallistavalla tavalla. Melkein kaikissa jaostoissa voit osallistua tekemiseen niin vähän tai paljon kuin haluat – voit olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa niin yksittäistä tapahtumaa kuin koko vuoden menoja.

Jaostoaktiivina pääset tekemään Boomista mieleistäsi paikkaa, vaikuttamaan tapahtumiin käytännössä sekä saamaan arvokasta kokemusta ryhmätyöskentelystä. Sinua muistetaan niin ikään Boomin palkitsemisjuhlilla sekä toimenkuvistasi riippuen työtodistuksella.

Kun olet löytänyt juuri sinua kiehtovan homman, hae mukaan lähettämällä jaoston vastuuhenkilölle sähköpostilla enintään A4-pituinen, vapaamuotoinen hakemuksesi 17.12. mennessä. Jos haet useampaan kuin yhteen jaostoon, luettelethan hakemuksessa kaikki jaostot, joihin haet siinä järjestyksessä, mikä olisi sinulle mieluisin.

Rottakopla

Hae mukaan Rottakoplaan!

Nyt sinulla on tilaisuus olla vaikuttamassa Boomin tapahtumavuoteen ja nähdä miten Boomin legendaarisia tapahtumia järjestetään. Rottakoplan vastuulla on mm. Boomin vappuviikkojen, smurffisilliksen ja HB-etkojen, kaverisitsien ja pikkujoulujen suunnittelu sekä toteutus. Rottakoplassa voit myös tuoda esiin idean täysin uudesta tapahtumasta!

Hakemuksessa voit kertoa jotain itsestäsi ja halukkuudestasi toimia Rottakoplassa tapahtumia ideoiden ja toteuttaen. On hyvä mainita erikoistaidoista, tällaisia ovat esimerkiksi some-taidot, valokuvaustaidot, luovuus sekä villi ideointi, myyntitaidoistakaan ei ole haittaa.

Hakemus kertoo motivaatiostasi, mutta siitä ei kannata ottaa paineita. Kysy ihmeessä, jos jokin asia Rottakoplassa, hakemisessa tai tapahtumavuodessa mietityttää, juttelemaan saa tulla koska vaan tai ottaa yhteyttä sähköpostilla, Facebookissa tai puhelimella. Toivottavasti nähdään ensi vuonna tapahtumakalenterin äärellä!

Tapahtumavuotta 2018 palavasti odottaen,
Ensi vuoden tapahtumavastaavanne

Senni Haajanen
Tapahtumavastaava 2018
tapahtumat(a)boomi.fi


Royal Staff

Tässä Boomin jaostossa pääset kaivamaan sisältäsi taitoja, joita et edes aiemmin tiennyt omaavasi. Pääset kurkistamaan maan parhaiden opiskelijatapahtumien, Särkän Märkän ja Hämeenkadun Appron kulisseihin. Lähde ideoimaan ja toteuttamaan alusta asti kansallisen tason tapahtumia, missä neuvottelutaitosi, organisointikykysi ja johtamistaitosi kehittyvät. Tässä staffissa opetellaan ja opitaan niitä taitoja, joita eivät luentosalit tarjoa. Vaikka vastuuta saa paljon, tehdään töitä tiiviisti yhdessä ja porukka hitsaantuukin vuoden aikana todella yhtenäiseksi. RoyalStaff myös palkitaan asianmukaisesti.

Vapaamuotoisessa hakemuksessa voit kertoa itsestäsi, motivaatiostasi ja ideoistasi koskien Särkän Märkää ja Hämeenkadun Approa. Tuothan esille mahdolliset erityistaitosi, esimerkiksi jos olet myyntitykki, some-taitaja tai suurella työmoraalilla varustettu yksilö, ilmaise se hakemuksessasi.

Jos herää kysymyksiä hakemisesta, RoyalStaffista tai projekteista, niitä saa esittää Sannalle ja Marialle missä vain!

Särmää ja Happroa odotellen,

Sanna Meriläinen
Projektivastaava 2018
projekti(a)boomi.fi
Maria Suutala
Projektivastaava 2018
appro(a)boomi.fi


Kopotiimi

Ensi vuodesta on tulossa todella mielenkiintoinen kopovuosi muun muassa Tampere3:n ja valintakoeuudistuksen myötä. Kopotiimissä pääset yhdessä kopon ja mentorointitoimihenkilön kanssa järjestämään kopoiltoja, organisoimaan abi-infoja yhdessä bränditiimin kanssa, olemaan mukana mentorointiprojektissa ja osallistumaan kopoaiheisiin tapahtumiin. Jos olet miettinyt hakemista esimerkiksi uuden yliopiston edustajistoon tai harkinnut Boomin, JKY:n tai ainekerhojen vastuutehtäviä, antaa kopotiimi sinulle hyvän mahdollisuuden tutustua yliopistolla vaikuttamiseen ja koulutuspolitiikan ajankohtaisiin kysymyksiin. Aikaisempaa kokemusta et tässä jaostossa tarvitse, sillä pelkkä mielenkiinto aiheeseen riittää.

Eero Pitkäsalo
Koulutuspoliittinen vastaava 2018
kopo(a)boomi.fi


Taloustiimi

Taloustiimi on sinulle, joka haluat olla aktiivinen osa Boomin taloudenhoitoa. Jaostossa pääset hoitamaan Boomin laskutuspuolta Lemonsoft- ja Basware- ohjelmistoilla, sekä juoksevaa kirjanpitoa Tikon- kirjanpito-ohjelmistolla. Vuosi taloustiimissä onkin oivallinen paikka saada käytännön kokemusta kirjanpito- ja laskutusohjelmistoista, eikä aiempi kokemus ole välttämätöntä. Nämä ovat taitoja, joista on aitoa hyötyä myös työelämässä.

Ohjelmistojen käytön lisäksi tiimin työnkuvaan kuuluu myös Haalaribile- ja Approkassojen pohjien laskemista, sekä kaikenlaista muuta mukavaa taloushallinnon hommaa. Tiimissä työskentely jaksottuu melko tasaisesti tulevalle vuodelle ja työmäärä on yleensä noin pari tuntia per viikko. Kiireisinä aikoina, kuten Särkän Märkän ja Hämeenkadun appron aikoihin hommia on luonnollisesti enemmän, mutta esimerkiksi kesällä työmäärä vähenee. Taloustiimin jäsenenä pääset siis oppimaan paljon niin ohjelmistoista, kuin myös muusta ainejärjestömme taloudenhoidosta.

Lari Alvinen
Boomin talousvastaava 2018
talous(a)boomi.fi


Mediatiimi

Jos rakastat vangita hetkiä elämästäsi kameran linssin ja Snapchat-filttereiden läpi, kirjoitat innoissasi sormet sauhuten twiittejä tai pursuat intoa ja ideoita Photoshopin äärellä, tämä jaosto on tehty juuri sinulle! Olet sitten jack-of-all-trades, jolla on hallussa kaikki someviidakosta InDesignin saloihin tai erityisesti valokuvaukseen erikoistunut spesialisti, hae mediatiimiiin!

Tässä tiimissä pääset kehittämään jatkuvasti digitalisoituvassa maailmassa tarvittavia, korvaamattomia kykyjä usealla eri alustalla ja ohjelmistolla. Hakemuksessa voit tuoda esille aiemman kokemuksesi graafisen osaamisen, sosiaalisen median, valokuvauksen tai videoiden editoinnin saralta, mutta tärkeintä on innokkuus ja motivaatio kehittää itseäsi ja tuoda esille esteettistä silmääsi. Ensi vuodelle lähdetään hakemaan yhä interaktiivisempaa Boomia eri kanaviimme, joten erityisesti kova tekemisen meininki on eduksi. Adoben ohjelmistojen ihmeelliseen maailmaan on tarjolla koulutusta niin InDesignin kuin Photoshopinkin osalta.

Jos olet vielä ihan kysymysmerkkinä, mutta mielenkiintosi heräsi, tule koputtelemaan olkapäähän tai ota some haltuun.

Selina Kangas-Hynnilä
Tiedotusvastaava 2018
tiedotus(a)boomi.fi


Brändijaosto

Miltä näyttää, kuulostaa ja tuntuu juhlavuoden Boomi?

Brändijaostossa pääset rakentamaan Boomin ulkoista brändiä sekä vaikuttamaan olennaisesti siihen, mitä me boomarit ajattelemme Boomista. Olet pääkallopaikalla päättämässä niin brändin visuaalisista kuin verbaalisistakin elementeistä.

Tässä jaostossa pääset hiomaan myös graafista osaamistasi ja hyödyntämään luovaa näkemystäsi muun muassa InDesignin parissa. Brändijaosto järjestää myös yhdessä kopotiimin kanssa abi-infoja. Tänä vuonna on tarkoitus luoda selkeämmät linjat brändijaoston toimintaan ja tässä myös sinulla, tulevalla brändijaostolaisella, on suuri rooli.

Koska jokaisella yrityksellä on brändi, tarjoaa myös tämä jaosto sitä peräänkuulutettua kivikovaa osaamista tulevaisuutta varten. Opit toimimaan tiimissä ja luomaan ideoistasi konkreettisia onnistumisia. Rakennetaan Boomia yhdessä,

Selina Kangas-Hynnilä
Tiedotusvastaava 2018
tiedotus(a)boomi.fi


Klubijaosto

Klubijaostossa pääset touhuamaan tilojen tuomien haasteiden parissa. Pääset käyttämään omia vahvuusalueitasi tilojen kehittämisessä. Saat ensi vuonna kokemusta haluamasi pestin mukaisesti projektien hallinnasta ja markkinoimisesta, kuin myös vasaran käsittelystä ja sulakkeen vaihtamisesta. Klubijaoston pääasiallinen tehtävä on tilojen ja niiden markkinoinnin kehittäminen.

2-3 henkilöä tulevat keskittymään vuoden aikana siihen, miten tiloista saadaan edustavammat ja siistimmät. Vastuuta tullaan jakamaan jaostolaisille niin hankintojen tekemisessä kuin pienissä kunnostustöissäkin. Kuitenkaan kokemus raksahommista ei ole välttämätöntä ja vuoden aikana tehtävistä hommista selviää myös asenteella ja halulla oppia. 1-2 henkilöä haetaan kehittämään Klubin ja Sorin saunan markkinointia ja luomaan markkinointistrategia Sauna 57:lle. He keskittyvät ensisijaisesti vuokraustoiminnan markkinoinnin kehittämiseen, mutta pääsevät auttamaan myös muissa jaoston tehtävissä.

Klubijaoston päällimmäinen tavoite ensi vuonna on löytää sille selkeä suunta. Jaostoon haetaan nyt tekijöitä, jotka ovat kykeneviä ottamaan vastuuta! Jos tunnistat itsesi kuvauksesta, laita hakemusta tulemaan. Ilmoitathan erikseen, mikäli markkinointipuoli kiinnostaa sinua ensisijaisesti.

Ensi vuonna pistetään tilat kuntoon!

Sebastian Yli-Suomu
Tilavastaava 2018
tilat(a)boomi.fi


Yrityssuhdejaosto

Hei sinä myynnillinen ja idearikas boomari! Tule mukaan kehittämään Boomin yrityssuhteita ja avaamaan teitä työelämään!

Yrityssuhdejaostossa pääset vaikuttamaan aitiopaikalta ainejärjestömme ytimeen: yrityssuhteiden hoitoon, uusien kumppaneiden hankkimiseen sekä tunnettuvuuden lisäämiseen. Jaostossa saat parannettua niin myyntitaitojasi kuin neuvottelukykyäsi, sekä ideoimaan sydämesi kyllyydestä – sillä vain taivas on rajana yrppäjaoston toiminnassa! Jaostossa pääset tapaamaan yritysten edustajia, vaikuttamaan jäsenetuihimme ja asiatapahtumiimme. Kokemus yrityssuhdejaostosta hioo oikeita työelämätaitojasi ja huhujen mukaan jaostotoiminnasta on kesätöitäkin napattu.

Jaostossa saat oman toiveidesi mukaisen vastuualueen, jota pääset kehittämään koko vuoden ajan. Lisäksi vuoden aikana järjestämme yhteistoimin muun muassa legendaarisen Rexcun, huikeat Asiaviikot sekä lukuisia yritysvierailuita. Oikeiden hommien lisäksi jaostossa tullaan pitämään hauskaa ja tekemään meistä timantinkova tiimi!

Hakemuksessa eduksi katsotaan ennen kaikkea innokkuus oppia ja ideoida, kyky ottaa vastuuta ja tehdä tiimityötä. Myyntikokemuksesta tai muista erityistaidoista kannattaa hakemuksessa mainita, mutta tärkeintä on motivaatio jaostotoimintaa kohtaan. Jos jokin asia mietityttää, haluat kuulla lisää jaostosta tai vaikka muuten vain höpötellä, tule ihmeessä nykäisemään hihasta!

Unohtumatonta ensi vuotta odottaen,

Sonja Korpela
Yrityssuhdevastaava 2018
yrityssuhteet(a)boomi.fi


BoomSport

Ovatko hyvinvointi ja liikunta lähellä sydäntäsi? Hae mukaan BoomSporttiin! Jaosto tarjoaa Boomin jäsenille mahdollisuuden kokeilla uusia urheilulajeja rennolla asenteella sekä osallistua tervehenkisiin alkoholittomiin tapahtumiin.
Boomin liikunnallisimmassa jaostossa pääset mukaan ideoimaan, järjestämään ja toteuttamaan kuukausittaisia lajikokeiluja, viikottaista säbävuoroa sekä yksittäisiä urheilu- ja hyvinvointitapahtumia, kuten SporttiApproa ja StudentRunia.

Jokainen jaostolainen pääsee järjestämään ainakin yhden lajikokeilun ja osallistumaan yhteistyökumppaneiden kontaktoimiseen. Jaostolaisten tehtäviin kuuluu tapahtumien organisoinnin lisäksi myös BoomSportin eri somekanavien päivittäminen. Mahdollisuuksia jaostotoiminnassa on lukemattomasti ja vastuuta jaostolainen saa halutessaan myös enemmän ja omien kiinnostusten kohteidensa mukaan. Vasta vuonna 2016 perustetussa jaostossa on potentiaalia kehittyä ja BoomSport pyrkiikin tulevana vuonna lisäämään tarjontaansa uusia tapahtumakonsepteja.

Jaostoon hakemisen edellytyksenä ei ole laaja urheilutausta, vaan innostus ja kiinnostus tapahtumien järjestämiseen ja hyvinvointiin! Tule mukaan tekemään Boomista sporttisempi ainejärjestö!

Anna-Sofia Toivakka
Boomin liikuntatoimihenkilö
liikunta(a)boomi.fi


Toimitus

Pysyykö sana hallussa ja sykkiikö sydämesi VapaaBoomarin tahtiin? Pursuatko uusia juttuideoita ja ovatko valokuvaustaitosi ammattilaistasoa? Tai mikä tärkeintä; oletko nopea oppimaan ja täynnä intoa?

Jos jokin tai useampi edellä olevista kuvauksista täsmäsi sinuun, hae toimitukseen! Toimituksessa saat nähdä aitiopaikalta, kuinka kruununjalokivemme VapaaBoomari valmistuu ideoiden tasolta aina printtiversioksi asti. Tässä mediaseksikkäässä jaostossa pääset ideoimaan, kirjoittamaan, valokuvaamaan ja somettamaan sekä ennen kaikkea pitämään hauskaa hyvällä porukalla!

Oman halukkuutesi puitteissa, on sinulla myös mahdollista saada isompi vastuualue hoidettavaksesi jaostovuoden ajaksi. Voit esimerkiksi olla vastuussa VapaaBoomarin Instagramin sisällöntuottamisesta vuonna 2018. Tai jos sinulla on jo nyt mielessäsi jokin kultaakin kalliimpi idea, jota haluat päästä toteuttamaan toimituksessa, kerro se minulle!

VapaaBoomaria 1/2018 jo miettien,

Irina Kirvesmäki
VapaaBoomarin päätoimittaja
paatoimittaja(a)boomi.fi

Takaisin ylös