Äänestämällä vaikutat!

Äänestämällä vaikutat!

Tampereen ylioppilaskunnan eli TREYn toiset edustajistovaalit järjestetään tällä ja ensi viikolla. TREY on kaikkien Tampereen yliopiston opiskelijoiden edunvalvontajärjestö, johon myös kaikki boomarit kuuluvat. Edustajistovaaleissa pääsee vaikuttamaan ylioppilaskunnan tulevaan päätöksentekoon. Edustajisto eli edari päättää esimerkiksi TREYn jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta ja isoista edunvalvontalinjoista.

Edustajistovaalien ennakkoäänestys järjestetään 28. - 30.10., ja varsinaiset vaalipäivät ovat 2. - 4.11. Silloin päätetään, ketkä edustavat TREYn jäseniä ja boomareita ylioppilaskunnan päätöksenteossa. Edarivaaleissa on ehdolla 44 boomaria eri vuosikursseilta. Vapaaboomareiden vaaliliitto ajaa vaaleissa esimerkiksi jäseniään lähellä olevaa ylioppilaskuntaa, kampusten välisen yhteistyön lisäämistä ja vastuullista taloudenpitoa. Äänestämällä Vapaaboomareita takaamme sen, että boomareiden ääni kuuluu TREYn päätöksenteossa jatkossakin.

Edustajistovaaleissa äänestät sähköisesti paikasta riippumatta haluamaasi ehdokasta. Vapaaboomareiden ehdokkaat löytyvät numeroilla 31 - 74. Seuraavaksi muutama VB:n ehdokas kertoo, miksi lähti ehdolle ja miksi juuri sinun pitää äänestää näissä vaaleissa. Linkki äänestykseen löytyy TREYn sivuilta.

Heidi Kärkkäinen, 45
”Numerolla 45 ehdolla on 22-vuotias 4. vuosikurssin boomari, Heidi Kärkkäinen, joka on toiminut Boomissa milloin missäkin roolissa tutorista lukuisten tapahtumien järjestämiseen. Erilaiset vastuutehtävät ovat kerryttäneet näkemystä siitä, kuinka tärkeää ja ainutlaatuista aikaa opiskelijaelämä on. Edustajistossa tärkeäksi teemaksi nousisikin juuri toiminta- ja osallistumismahdollisuuksien tarjoaminen jokaiselle järjestölle/killalle ja näiden jäsenille. Jokaisella opiskelijalla on oikeus kokea ikimuistoinen ja yhteisöllinen opiskeluaika osana omaa yhteisöään ja ylioppilaskuntaansa.”

Anniina Tolonen, 67
”Oon Anniina, toisen vuosikurssin opiskelija ja taloustiedeintoilija. Boomissa olen ollut vujustaffissa, yrityssuhdejaostossa, kopotiimissä ja Berttakerhon tapahtumia järjestämässä. Lisäksi mut valittiin yliopiston digitalisaation ohjausryhmään opiskelijaedustajan varajäseneksi, joten kaikenlaista oon päässyt tekemään yliopistossa puolessatoista vuodessa. Asetuin ehdolle edustajistovaaleihin, koska mua kiinnostaa edunvalvonta ja poikkitieteellinen keskustelu tärkeistä opiskelijoiden elämää koskettavista aiheista.”

Niko Kozmin, 42
”Ehdolla numerolla 42 on 20-vuotias 1. vuosikurssin boomari Niko Kozmin, joka näin heti opintojen varhaisessa vaiheessa haluaa päästä vaikuttaa opiskelijoita ja koko opiskelijayhteisöä koskeviin asioihin. Kaikenlainen yhteiskunnallinen vaikuttaminen on aina kiinnostanut itseäni, etenkin nuorten asioiden ja mielipiteiden ajaminen eteenpäin. Nykynuorisosta puhutaan, että olemme Suomen tulevaisuus, joten on mielestäni tärkeää, että jokainen opiskelija pääsisi nauttimaan juuri sellaisesta opiskelijaelämästä kuin hän itse haluaa. Edustajistossa yhdeksi keskeiseksi teemaksi nousi vaikuttaminen ja osallistumismahdollisuudet esimerkiksi päätöksentekoprosessissa. Haluankin, että jokaisella opiskelijalla olisi mahdollisuus päästä vaikuttaa häntä koskeviin asioihin täten rakentaen Tampereesta entistä parempaa opiskelijakaupunkia ja opiskelijayhteisöä. Jokainen ansaitsee ikumuistoisen ja ainutlaatuisen opiskeluajan, joten tehkäämme siitä sellainen!”

Amanda Nurminen, 55
"Ehdokasnumeroa 55 kantaa tänä vuonna Amanda Nurminen. Kolmatta vuotta opiskeleva kandiaan kirjoitteleva Amanda tunnetaan Boomin 2020 kopona. Kopon roolissa opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet ovat näkyneet paljon, minkä vuoksi opiskelijoiden roolin korostaminen edunvalvontapuolella on lähellä Amandan sydäntä."

Nelly Kivinen, 41
”Vapaaboomareiden vanhempaa kaartia edustaa Nelly, joka toimii myös vaaliliiton kampanjapäällikkönä näissä vaaleissa. Vaikka kokemusta löytyy jo useista ylioppilaskunnan ja Boomin tehtävistä, intoa riittää vielä edustajistotoimintaankin. Nyt on mitä todennäköisimmin myös viimeinen mahdollisuus äänestää tämä kokenut boomari edariin!”

Max Liikka, 48
”Kuka olen? Max Liikka, kolmannen vuoden boomari, TREYn ensimmäisen hallituksen alumni ja aktiivinen pitkän linjan opiskelijavaikuttaja. Lähdin ehdolle TREYn historian toisiin edustajistovaaleihin, koska haluan tuoda oman monialaisen kokemukseni pitkältä ajalta ylioppilaskunnan käyttöön. Olen opiskellut tutkinnon yhteiskuntatieteistä sekä opettajaopinnot, eli edustan poikkeuksellisen laaja-alaista näkemystä opiskelijatoiminnasta. Haen toista kertaa TREYn edustajistoon Vapaaboomarien riveissä. Vapaaboomarit on avoin ja keskusteleva ryhmä, mutta järjestöjen ja vastuullisen taloudenpidon tinkimätön puolustaja. Pidämme pintamme vaikeissa kysymyksissä, mutta näemme yhteistyön arvon ylioppilaskunnan rakentamisessa.”

Takaisin ylös