Hakeminen

Liity kauppatieteilijöiden iloiseen joukkoon! Olitpa sitten kiinnostunut pohtimaan talousmaailman polttavia kysymyksiä kansantaloustieteellisestä näkökulmasta tai halusitpa erikoistua markkinoinnin ammattilaiseksi, kauppatieteiden tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet työskennellä alati muuttuvissa talous- ja elinkeinoelämän johto- ja asiantuntijatehtävissä. Tampereen yliopistossa voit keskittyä sinua itseäsi kiinnostaviin teemoihin laajan kurssivalikoiman sekä tiedekuntarajat ylittävien opintokokonaisuuksien myötä ja näin luoda juuri itsesi näköisen tutkinnon.

Hakeminen

Haku opiskelemaan kauppatieteitä tapahtuu kevään toisessa valtakunnallisessa yhteishaussa. Hakuaika vuonna 2024 alkaa 13.3 ja päätyy 27.3 klo 15.00. Hakemus täytetään osoitteessa opintopolku.fi ja samassa haussa voi hakea enintään kuuteen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakukohteeseen. Hakukohteet täytetään hakulomakkeeseen ensisijaisuusjärjestyksessä ja hakulomakkeelle täytettyjen hakukohteiden järjestys sekä lukumäärä on sitova. Näitä ei voi enää hakuajan päätyttyä muuttaa. Kun hakulomake on täytetty, saat sen vielä tarkasteltavaksi. Muista huolehtia, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein ja varmistaa, tarvitseeko sinun liittää hakemukseesi mahdollisia liitteitä. Lähetettyäsi lomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Vahvistusviestin saapuminen on vielä hyvä tarkistaa, niin tiedät, että hakemus on lähtenyt onnistuneesti. Tämän jälkeen olet valmis näyttämään taitosi pääsykokeessa tai jännittämään todistusvalinnan tuloksia!

Katso tarkemmat ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen täältä.

Todistusvalinta

Tampereen yliopiston kauppatieteisiin valitaan vuosittain 160 uutta opiskelijaa ja näistä paikoista 60 % täytetään todistusvalinnan kautta. Todistusvalinnassa voi tulla hyväksytyksi mihin tahansa hakemaansa kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakukohteeseen. Todistusvalinnassa otetaan huomioon ne hakukeväänä kirjoittavat ylioppilaat, joiden tiedot ovat ylioppilasrekisterissä Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemana ajankohtana. Todistusvalinnassa otetaan huomioon ne hakukeväänä kirjoittavat ylioppilaat, joiden tiedot ovat ylioppilasrekisterissä Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemana ajankohtana. Valinta muodostuu ylioppilastutkinnon arvosanoista saatavien pisteiden mukaan. Pisteytyksessä otetaan huomioon viisi ainetta: äidinkieli, matematiikan pitkä tai lyhyt oppimäärä, parhaat pisteet tuottava kieli, sekä kaksi muuta parhaat pisteet antavaa koetta. Todistuspisteitä on saatava vähintään 77 (maksimipistemäärä 154) ja lisäksi joko pitkä tai lyhyt matematiikan oppimäärä on suoritettava hyväksytysti, jotta on mahdollista tulla valituksi todistusvalinnan kautta.

IB-, EB- tai DIA-tutkinnon suorittaneiden todistusvalinnasta voit lukea lisää täältä.

Todistusvalinnan pisteytystaulukon löydät täältä.

Valintakoevalinta

Loput 40 % paikoista täytetään suoritetun pääsykokeen kautta valintakoevalinnalla. Valintajärjestys perustuu kokeesta saatujen pisteiden määrään. Valintakoe koostuu monivalinta- ja/tai oikein/väärin -kysymyksistä, joista oikeasta vastauksesta annetaan pisteitä ja väärästä vastauksesta vähennetään. Valintakoekirjoja ovat: – Taloustieto (YH2, yhteiskuntaoppi)
– Ihminen, ympäristö ja historia (HI1, historia)
– Talousmatematiikka (MAB7 – lyhyt matematiikka tai MAA9 – pitkä matematiikka)

Kokeessa voidaan käyttää myös tilaisuudessa jaettavia aineistoja.

Vuoden 2024 valintakoe pidetään tiistaina 4.6.2024 klo 12.00–15.00. Ajankohtaiset tiedot valintakoepaikoista löytyvät kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilta.

AVOIMEN VÄYLÄN OPINNOT

Avoimen väylän kautta voit opiskella Tampereen yliopiston kauppatieteiden kursseja pohjakoulutuksestasi ja iästäsi riippumatta. Hakuaika Tampereen kauppatieteiden avoimen väylän opintoihin on 2.8.2023 – 30.4.2024. Avoimen väylän opiskelijat hakevat erikseen jokaiselle perusopetuksen toteutukselle, joihin on mahdollista hakea sähköisen hakulomakkeen kautta yliopiston hakupalvelussa. Tarkemmat ohjeet hakemisesta ja linkki hakupalveluun löytyvät Näin haet avoimen yliopiston opintoihin –sivulta.

Lisätietoa avoimen väylän opintojen suorittamisesta ja kursseista löytyy Tampereen yliopiston sivuilta

Jos kaipaat apua opintojen suunnitteluun tai opintoihin hakemiseen, voit olla yhteydessä Tampereen yliopistoon joko sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 200.

Valintatulokset

Tiedot todistusvalinnassa hyväksytyistä julkaistaan viimeistään 27.5.2024. Todistusvalinnan tulos näkyy tuolloin Opintopolku-järjestelmässä. Hakijat, jotka eivät ole tulleet hyväksytyksi todistusvalinnassa haluamaansa hakukohteeseen, saavat osallistua valintakokeeseen, jonka perusteella valitaan koepistein. Valintakokeen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024. Tulokset ovat tuolloin nähtävissä Opintopolun sähköisessä järjestelmässä sisään kirjauduttuasi.

Tarkempia ohjeita hakemiseen, vanhoja pääsykokeita sekä muuta hyödyllistä infoa löytyy kattavasti osoitteesta https://www.kauppatieteet.fi/.