Yhdistys

Boomi on vuonna 1965 perustettu ja 1968 rekisteröity Tampereen yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden etu- palvelu- ja yhteistyöjärjestö, jonka jäsenenä on noin 900 opiskelijaa. Boomi ry on yksi Suomen aktiivisimmista ainejärjestöistä, kiitos toimeliaan jäsenistön, tiimien ja hallituksen. 

Suuri päivä Boomin historiassa koettiin 13.9.1968, kun yhdistys rekisteröitiin. Boomin ensiaskeleet rekisteröitynä yhdistyksenä eivät olleet mitään pienokaisen epävarmaa taapertelua, sillä jo kolmen olemassaolovuotensa jälkeen Boomi oli ottanut paikkansa Tampereen opiskelijajärjestöpiirien ehdottomana ykkösenä. 

Jo 50 vuotta Boomi on tarjonnut jäsenilleen excursioita, edunvalvontaa, elämyksiä, palveluita sekä mahdollisuuksia asioiden oppimiseen luentojen ulkopuolella ja työelämässä tarvittavien verkostojen rakentamiseen. Paljon on ehtinyt tapahtua näiden vuosien aikana. Monia juhlia on pidetty ja monta reissua tehty. Osa juhlista on ollut ikimuistoisia, osasta taas kukaan ei ikinä muista mitään. Lukuisia ystävyys- ja rakkaussuhteita on solmittu. Boomi on aina näkynyt ja kuulunut, niin Tampereella kuin muualla Suomessakin ja jopa ulkomailla. Suuri käänne Boomin historiassa tapahtui vuoden 2014 keväällä, kun pitkäaikainen haave vihdoin toteutui, ja Boomi osti ikiomat tilat Pinninkadulta. 

Nykyisin Boomi tunnetaan jo lähes 30 vuotta järjestetyistä Tampereen suosituimmista Poikkitieteellisistä Haalaribileistä, jotka pidetään Viihdemaailma Ilonassa. Boomin käsialaa on myös jo 40 kertaa järjestetty Hämeenkadun Appro®, joka nykyisin on Suomen suurin ja kaunein opiskelijatapahtuma, jonne kokoonnutaan ympäri Suomen. Keväisin Vappuna pistetään opiskelijoiden päät sekaisin, kun kevään hurjin opiskelijatapahtuma Särkän Märkä kokoaa juhlijat Särkänniemeen. 

Boomin yhdistyksen päivittäistä toimintaa ylläpitää 10 henkinen hallitus, jota johtaa Boomin puheenjohtaja. Heidän yhteystietonsa löydät täältä.

Boomi järjestää jäsenilleen paljon vapaa-ajan tapahtumia sekä asiapuolen tapahtumia – liikuntatapahtumia unohtamatta. Nämä kaikki tulevat tapahtumat löydät meidän tapahtumakalenteristamme täältä: 

Kun kyseessä on kauppatieteden ainejärjestö, ei tietenkään saa unohtaa tärkeätä työtä, jota Boomi ry tekee opiskelijoidensa edunvalvonnan eteen. Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja yhteystiedot yliopistoon löydät täältä.

Boomin jäseneksi voit liittyä täällä. Samalla liityt myös Suomen Ekonomeihin.