Häirintä

Boomin häirintätukihenkilöt

Häirintätukihenkilöiden tavoitteena on toimia matalan kynnyksen tukena muille opiskelijoille. Voit laittaa häirintätukihenkilöille viestiä, mikäli koet kiusaamista, syrjintää, rasismia tai häirintää opiskelijatapahtumissa, järjestötoiminnassa tai opiskeluissasi. Voit tämän lisäksi olla myös yhteydessä, jos koet opintoihisi tai opiskelijaelämään liittyen stressiä, ahdistusta, tai sinua huolettaa jokin asia. Häirintätukihenkilöihin voi olla yhteydessä myös muihin henkilöihin kohdistuneeseen asiattomaan käytökseen liittyen. Ei haittaa, vaikka sinulla olisi epävarma olo siitä, että onko mitään väärää tai kiellettyä tapahtunut. Oma tunteesi asiasta riittää: jos sinulla on epämiellyttävä olo jostain tapahtuneesta, niin siitä on aina hyvä puhua luotettavalla ihmiselle, esimerkiksi häirintätukihenkilölle.

Kaikki häirintätukihenkilöiden kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja toiminta on vaitiolovelvollista. Noudatamme toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita, emmekä tee myöskään mitään ilman suostumustasi. Häirintätukihenkilöt tukevat yhteydenottajaa niin kauan, kuin tarvetta on. Voimme keskustella yhdessä tapahtuneesta ja pohtia, miten seuraavaksi kannattaisi toimia. Ilmoittamisesta ei halutessasi seuraa mitään jatkotoimenpiteitä. Meidän puheillemme voit tulla asiasi kanssa täysin omana itsenäsi, ilman pelkoa leimatuksi tulemisesta. Häirintätukihenkilöt toimivat puolueettomasti ja tilanteet, joissa on mukana useampi henkilö, hoidetaan jokaista osapuolta kuunnellen.

Häirintätukihenkilöihin voi olla yhteydessä sähköpostitse, ilmoituslomakkeella, Facebookissa, Instagramissa, puhelimitse tai suoraan kasvotusten yliopistolla. Häirintätukihenkilöt ovat mukana useissa Boomin tapahtumissa ja juttelemaan saa tulla matalalla kynnyksellä. Häirintätukihenkilöiden apuna tapahtumissa voi olla myös nimettyjä tukihenkilöitä, joita koskevat samat velvoitteet ilmoitusten luottamuksellisuudesta. Ilmoituslomakkeen kautta on mahdollista laittaa viestiä myös anonyymisti. Mikäli haluat osoittaa viestisi ainoastaan toiselle häirintätukihenkilöistä, tuo se selkeästi esille aihekentässä.

Vuonna 2023 häirintätukihenkilöinä toimivat Ilari Salmi ja Jenna Ruotsalainen, joihin voit yhteyttä eri somessa, sähköpostitse, kasvotusten tai anonyymisti häirintäilmoituslomakkeella hairinta@boomi.fi

Jenna Ruotsalainen

Moikka! Olen Jenna, kolmannen vuoden johtamisen opiskelija. Vapaa-ajalla treenaan kuntosalilla, vietän aikaa ystävien kanssa ja usein minuun voi törmätä myös meidän tapahtumissamme. Häirintätukihenkilönä haluan varmistaa, että kaikki ovat tervetulleita järjestömme toimintaan aivan omana itsenään. Haluan olla teille Boomareille helposti lähestyttävä ja luotettava tuki, ja minulle voikin tulla juttelemaan tai laittaa viestiä, milloin vain. Tehdään yhdessä Boomista jokaiselle turvallisempi paikka!

Ilari Salmi

Moi boomarit! Olen Ilari, neljännen vuoden yrityksen johtamisen opiskelija. Suoritan kauppisopintojeni lisäksi myös kasvatustieteiden alaista maisteriohjelmaa Jyväskylän yliopistossa. Vapaa-ajalla viihdyn kulttuurin ja liikunnan parissa. Häirintätukihenkilönä haluan luoda kaikille opiskelijoille turvallista ja avointa ilmapiiriä. Minuun voi ottaa rohkeasti yhteyttä, ihan missä vaan asiassa. Nähdään tapahtumissa ja Bolalla!

  • Häirintäilmoituslomake
  • Jennan yhteystiedot: p. 045 145 8585 s-posti: jenna.ruotsalainen@tuni.fi
  • Ilarin yhteystiedot: p. 045 857 9250, s-posti: ilari.salmi@tuni.fi

TREYn häirintäyhdyshenkilöt

Mikäli koet, että haluat täysin ulkopuolisen häirintätukihenkilön, suosittelemme olemaan yhteydessä TREYn häirintäyhdyshenkilöihin. TREYn häirintäyhdyshenkilöinä toimii TREYn palkattuja asiantuntijoita, joilla on syvällisempi perehdytys häirintäyhdyshenkilöiden tehtäviin. TREYn häirintäyhdyshenkilöille voit laittaa viestiä osoitteisiin hairinta@trey.fi tai vaihtoehtoisesti suoraan toiselle häirintäyhdyshenkilölle osoitteeseen hairintamies@trey.fi tai hairintanainen@trey.fi.

Lisätietoja TREYn häirintäyhdyshenkilöistä löydät tämän TREYn sivuilta:
https://trey.fi/edunvalvonta/sosiaalipolitiikka/apua-hairintaan-syrjintaan-ja-kiusaamiseen