Häirintä

Boomin häirintätukihenkilöt

Häirintätukihenkilöiden tavoitteena on toimia matalan kynnyksen tukena muille opiskelijoille. Voit laittaa häirintätukihenkilöille viestiä, mikäli koet kiusaamista, syrjintää, rasismia tai häirintää opiskelijatapahtumissa, järjestötoiminnassa tai opiskeluissasi. Voit tämän lisäksi olla myös yhteydessä, jos koet opintoihisi tai opiskelijaelämään liittyen stressiä, ahdistusta, tai sinua huolettaa jokin asia. Häirintätukihenkilöihin voi olla yhteydessä myös muihin henkilöihin kohdistuneeseen asiattomaan käytökseen liittyen. Ei haittaa, vaikka sinulla olisi epävarma olo siitä, että onko mitään väärää tai kiellettyä tapahtunut. Oma tunteesi asiasta riittää: jos sinulla on epämiellyttävä olo jostain tapahtuneesta, niin siitä on aina hyvä puhua luotettavalla ihmiselle, esimerkiksi häirintätukihenkilölle.

Kaikki häirintätukihenkilöiden kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja toiminta on vaitiolovelvollista. Noudatamme toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita, emmekä tee myöskään mitään ilman suostumustasi. Häirintätukihenkilöt tukevat yhteydenottajaa niin kauan, kuin tarvetta on. Voimme keskustella yhdessä tapahtuneesta ja pohtia, miten seuraavaksi kannattaisi toimia. Ilmoittamisesta ei halutessasi seuraa mitään jatkotoimenpiteitä. Meidän puheillemme voit tulla asiasi kanssa täysin omana itsenäsi, ilman pelkoa leimatuksi tulemisesta. Häirintätukihenkilöt toimivat puolueettomasti ja tilanteet, joissa on mukana useampi henkilö, hoidetaan jokaista osapuolta kuunnellen.

Häirintätukihenkilöihin voi olla yhteydessä sähköpostitse, ilmoituslomakkeella, Facebookissa, Instagramissa, puhelimitse tai suoraan kasvotusten yliopistolla. Häirintätukihenkilöt ovat mukana useissa Boomin tapahtumissa ja juttelemaan saa tulla matalalla kynnyksellä. Häirintätukihenkilöiden apuna tapahtumissa voi olla myös nimettyjä tukihenkilöitä, joita koskevat samat velvoitteet ilmoitusten luottamuksellisuudesta. Ilmoituslomakkeen kautta on mahdollista laittaa viestiä myös anonyymisti. Mikäli haluat osoittaa viestisi ainoastaan toiselle häirintätukihenkilöistä, tuo se selkeästi esille aihekentässä.

Vuonna 2023 häirintätukihenkilöinä toimivat Jerry Kyllästinen ja Onerva Ristilä, joihin voit yhteyttä eri somessa, sähköpostitse, kasvotusten tai anonyymisti häirintäilmoituslomakkeella hairinta@boomi.fi

Onerva Ristilä

Moro! Olen Onerva, kolmannen vuoden yritysjuridiikan opiskelija. Boomin pyörityksen ohella, minut voi bongata vapaa-ajalla kuntosalilta kavereiden seurasta tai lenkkeilemästä koirani Kajon kanssa Tampereen metsiköistä. Edellisten lisäksi keikoilla käynti, leffojen kulutus ja kirjojen haaliminen yöpöydälle kuuluu ehdottomasti omiin harrastuksiin. Häirintätukihenkilönä haluan olla mukana luomassa Boomista yhteisöä, johon jokainen kokee olevansa tervetullut omana itsenään. Haluan olla teille kanssaopiskelijoille luotettava ja helposti lähestyttävä tuki. Minulle voikin tulla laittamaan viestiä tai nykäisemään hihasta aina, jos siltä tuntuu! Törmäillään tapahtumissa ja Bolalla! 

Jerry Kyllästinen

Moikka! Mun nimi on Jerry, ja olen toisen vuoden markkinoinnin opiskelija. Boomin hommien lisäksi tykkään vapaa-ajallani lenkkeillä aktiivisesti ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Katson myös ahkerasti erilaisia elokuvia ja sarjoja ja käyn kaikenlaisissa opiskelijatapahtumissa. Häirintätukihenkilönä haluan olla osallisena luomassa mukavaa ja innostavaa ilmapiiriä ainejärjestöömme. Minuun voi olla yhteydessä vapaasti erilaisissa asioissa, kasvotusten tai viestin välityksellä.

  • Häirintäilmoituslomake
  • Jerryn yhteystiedot: p. 040 5571540, s-posti: jerry.kyllastinen@tuni.fi
  • Onervan yhteystiedot: p. 045 8847210, s-posti: onerva.ristila@tuni.fi

TREYn häirintäyhdyshenkilöt

Mikäli koet, että haluat täysin ulkopuolisen häirintätukihenkilön, suosittelemme olemaan yhteydessä TREYn häirintäyhdyshenkilöihin. TREYn häirintäyhdyshenkilöinä toimii TREYn palkattuja asiantuntijoita, joilla on syvällisempi perehdytys häirintäyhdyshenkilöiden tehtäviin. TREYn häirintäyhdyshenkilöille voit laittaa viestiä osoitteeseen hairinta@trey.fi.

Lisätietoja TREYn häirintäyhdyshenkilöistä löydät tämän TREYn sivuilta:
https://trey.fi/edunvalvonta/sosiaalipolitiikka/apua-hairintaan-syrjintaan-ja-kiusaamiseen