Juhlanauhaohjesääntö

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 7.12.2004
Päivitetty yhdistyksen kokouksissa 25.11.2015 ja 29.3.2016

1§. Yhdistyksellä on juhlanauha, jota käytetään ylioppilaskuntanauhan tavoin akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Juhlanauha on 30 mm leveä nauha, joka on symmetrinen keskiviivan suhteen. Nauhan pohjaväri on tummansininen (värikoodi: CMYK: 96, 87, 12, 3; RGB: 45, 54, 132; # 2D3684) ja siinä on 5 mm reunasta oleva 5 mm leveä valkoinen raita.

2§. Jokaisella yhdistyksen jäsenellä on oikeus lunastaa juhlanauha itselleen.

3§. Yhdistyksen hallituksen jäsenillä ja kunniajäsenillä on oikeus käyttää juhlanauhaa, jonka leveys on 45 mm. Nauha on samanlainen kuin 30 mm leveä. Siinä on 7,5 mm reunasta oleva 7,5 mm leveä valkoinen raita.

4§. Juhlanauhan käyttöoikeus on elinikäinen.

5§. Miehet kantavat nauhaa siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalla lantiolle. Nauhaa kannetaan juhlapuvussa (frakki) liivin alla ja arkipuvussa liivin ja solmion päällä. Naiset kantavat nauhaa taiteltuna ruusukkeena oikealla puolella rintaa. Malliruusuketta säilytetään yhdistyksen arkistossa.

6§. Yhdistyksen juhlanauhan kanssa voi käyttää toista juhlanauhaa. Yhdistyksen tilaisuuksissa yhdistyksen juhlanauhaa kannetaan ylempänä, jos kannettavia nauhoja on kaksi. Toimessaan olevan hallituksen jäsenet eivät käytä muita kuin yhdistyksen juhlanauhaa.

7§. Käytettäessä juhlanauhaa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa.