Lippuohjesääntö

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 23.11.2005

1§ Boomi ry:llä on lippu, joka on pohjaväriltään valkoinen ja vaakasuoraan suorakaiteinen. Lippuvaatteen keskellä on Boomi ry:n tummansininen tunnus; Merkuriuksen sauva, jonka varren ympärillä käärmeitä kuvaava kahdeksikko. Vasemmassa yläkulmassa ja oikeassa alakulmassa ovat symmetriset tummansiniset kolmiokentät, jotka ovat erotettu valkoisesta alueesta kolmiharjaisilla aaltokuvioilla. Aaltokuvion vieressä on kaksi vastaavan muotoista tummansinistä raitaa, joista ensimmäinen on kaksi kertaa toista leveämpi. Tummansiniset raidat on erotettu toisistaan ja kolmiokentästä kapeamman raidan kanssa saman levyisillä ja muotoisilla valkoisilla raidoilla.

2§ Yhdistyksen lippua voidaan käyttää vain Boomi ry:n hallituksen, tai kiireellisissä tapauksissa sen puheenjohtajan myöntämällä luvalla.

3§. Lippu tekee kunniaa valtion päämiehelle, Suomen lipulle, kansallislaululle ja vainajille siten, että se hitaasti lasketaan 45 asteen kulmaan ja välittömästi tervehdyksen jälkeen nostetaan takaisin ylös.

4§ Lippua on käsiteltävä sen arvolle kuuluvasti ja lippua kannetaan aina sen omassa tangossa. Ilman suojusta kuljetettaessa lippua seuraa kahden boomarin lippuvartio.

5§ Lipunkantaja ja lippuvartio käyttävät aina ylioppilaslakkia. Lisäksi lippuvartio kantaa Suomen airutnauhoja siten, että naisella nauha kulkee vasemman olkapään ylitse ja miehellä oikean. Sininen väri on nauhassa alimmaisena.

6§ Lippua säilytetään suojattuna Boomi ry:n toimitiloissa. Lipun säilytyksestä, hoidosta ja kunnosta vastaa yhdistyksen puheenjohtaja.

Lipun symbolinen selite

Lipun keskiosassa oleva tunnus, tyylitelty Merkuriuksen sauva, kuvaa kaupankäyntiä. Vasemmassa yläkulmassa ja oikeassa alakulmassa olevat tummansiniset aaltokuvioiset kolmiokentät ja valkoinen keskiosa kuvaavat Näsi- ja Pyhäjärveä sekä Tampereen kannasta. Kolmiokenttien kolme aallonharjaa kuvaavat Tampereen yliopistoa, elinkeinoelämää ja Boomi ry:tä. Aaltokuvioita myötäilevät kaksi valkoista raitaa kuvaavat Tampereen yliopiston kauppakorkeakoululle tunnusomaista kauppatieteiden ja julkistieteiden läheisyyttä.