Virkatunnusohjesääntö

Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 16.3.2011
Päivitetty yhdistyksen kokouksissa 25.11.2015, 22.11.2016, 20.3.2018 ja 15.11.2022


Yhdistyksellä on hallituksen jäsenen merkki ja puheenjohtajan mitali sekä toimihenkilömerkki, joita käytetään juhlanauhan tavoin akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Hallitusjäsenen merkkiä ja puheenjohtajan mitalia saa käyttää vain toimessaan oleva yhdistyksen hallituksen jäsen tai puheenjohtaja. Toimihenkilömerkkiä saa käyttää vain toimessaan oleva yhdistyksen toimihenkilö. Tunnusten käyttöoikeus siirtyy seuraajalle hallituksen tai toimihenkilön toimikauden vaihtuessa.


Hallituksen puheenjohtajan mitalia kantaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja toimikautensa ajan. Mitalia kannetaan kaulassa tai juhlapuvun etuosassa. Mitali on 60 mm korkea kullattu yhdistyksen tunnus.


Yhdistyksen hallituksen jäsenillä on oikeus käyttää hallitusmerkkiä, jonka korkeus on 30 mm. Merkki on kullattu yhdistyksen tunnus. Merkkiä kannetaan keskellä rintaa juhlanauhaan kiinnitettynä tai keskellä juhlanauhasta taiteltua ruusuketta. Puheenjohtaja ei käytä mitalin lisäksi hallitusmerkkiä.


Yhdistyksen vanhoilla hallituslaisilla on oikeus käyttää vanhojen hallituslaisten hallitusmerkkiä. Merkki on hopeinen yhdistyksen tunnus, jonka korkeus on 25 mm. Merkkiä kannetaan keskellä rintaa juhlanauhaan kiinnitettynä tai keskellä juhlanauhasta taiteltua ruusuketta. 


Yhdistyksen toimihenkilöillä on oikeus käyttää toimihenkilömerkkiä. Merkki on kullattu yhdistyksen tunnus, jota kiertää kullattu ympyrän muotoinen halkaisijaltaan 25 mm oleva rengas. Merkkiä kannetaan keskellä rintaa juhlanauhaan kiinnitettynä tai keskellä juhlanauhasta taiteltua ruusuketta.


Käytettäessä hallitusmerkkiä ja puheenjohtajan mitalia tulee aina käyttää myös yhdistyksen 45 mm leveää juhlanauhaa. Käytettäessä toimihenkilömerkkiä, käytetään sitä nauhaa, jonka käyttöoikeus merkin kantajalla on.


Hallitusmerkkiä ja puheenjohtajan mitalia tai toimihenkilömerkkiä ei saa kantaa yhdessä ylioppilaskuntanauhan tai muun järjestönauhan kanssa.