HAE BOOMIN HALLITUKSEEN 2024! 

Haku ensi vuoden Boomin hallitukseen aukeaa maanantaina 23.10.2023 Lue alta ohjeet hallitukseen hakemisesta, sekä tärkeistä päivämääristä. 

SAVE THE DATE 

Mikäli haet hallitukseen, huomioithan alla olevat päivämäärät, jotka koskevat kaikkia tai osaa hallitushakijoista: 

 • Hallitushaku auki 23.10.-5.11. 
 • Infotilaisuus hallitushausta kiinnostuneille 26.10. klo 16.15 Boomilaaksossa 
 • Puheenjohtajapaneeli 13.11.  
 • Boomi ry:n sääntömääräinen syyskokous 14.11.  
 • Lisäksi Boomin hallitus ja toimihenkilöt 2023 esittelee toimintaansa Boomin Instastoryssa hallitushaun aikana @boomiry arkipäivisin 23.10-4.11. 

Seuraavat päivämäärät koskevat vuoden 2024 hallitukseen valittuja:  

 • Hallituksen perehdytysilta 1: 28.11. 
 • Hallituksen perehdytysilta 2: 4.12. 
 • Hallituksen ja toimihenkilöiden yhteinen perehdytys: 12.12. 
 • Projektivastaavien yhteinen perehdytysilta: 12.12. 
 • Hallituksenvaihtoviikonloppu (HVVKL): 8.-10.12.2023 
 • Yllätysohjelmaa uudelle hallitukselle 11.12.2023 klo 10 

Seuraavat päivämäärät koskevat vuoden 2024 puheenjohtajaa:  

 • SSHV:n vuosijuhlat 1.-3.12. 
 • Kylteripuheenjohtajaverkoston (KPV) vaihto: 18.-19.12. 
 • Treyn puheenjohtajien tapaaminen joulukuussa (päivämäärä tarkentuu myöhemmin) 
 • Pirkanmaan Ekonomien hallituksen kokous 14.12.2023 klo 17.00 

HALLITUKSEEN HAKEMINEN 

Boomin hallitukseen hakeminen ennakkoon on mahdollista 23.10.-5.11. Ehdolle voi asettautua kuka tahansa Boomi ry:n jäsen. Hallitukseen haetaan lähettämällä enintään 2500 merkkiä (sis. välilyönnit) pitkä hakemus (pdf-tiedostona) ja erillinen kuva (jpg tai png) itsestään sähköpostitse pj@boomi.fi. Syyskokouksessa jokaisella hakijalla on 1 minuutin aika esitellä lyhyesti itseään syyskokoukselle sekä esimerkiksi miksi hänet kannattaisi valita haettuun pestiin. Syyskokous striimataan julkisesti jäsenistölle jaettavan linkin kautta.  

Hakemuksessa voi esimerkiksi kertoa itsestään, miksi hakee hallitukseen ja millä tavoin kehittäisi Boomin toimintaa omalla vastuualeellaan. Hakijoiden nimet sekä hakemukset julkaistaan Boomin nettisivuilla hakuajan päättymisen jälkeen. Lähettämällä hakemuksen ja kuvan ennakkoon annat suostumuksesi julkaista ne Boomin nettisivuille. 

Ehdolle voi asettautua halutessaan myös vasta yhdistyksen syyskokouksessa, mutta suosittelemme kuitenkin lähettämään hakemuksen etukäteen kokouksen venymisen estämiseksi. Tämä antaa myös kokoukseen osallistuville mahdollisuuden tutustua hakijoihin jo ennen kokousta. Mikäli hakija asettuu ehdolle vasta syyskokouksessa, saa hän esitellä itseään 1 minuutin sijasta 2 minuutin ajan.  

Hallitushakuun kannattaa valmistautua huolellisesti ja omia ideoita tuoda selkeästi esille. Monet hallitushakijat ovat perinteisesti pyytäneet vanhoja hallituslaisia kanssaan esimerkiksi kahville, lounaalle tai muuten tapaavat keskustelemaan hallitustoiminnasta ja -pesteistä. Näin hakijat voivat vaihtaa ajatuksiaan, saada uusia ideoita ja saada selkeämmän kuvan hallituspestin vaatimuksista ja tehtävistä. Myös aiemmat pestienhaltijat vastaavat varmasti mielellään mahdollisiin kysymyksiin. Kannustamme ottamaan rohkeasti yhteyttä! Keskustelu aiempien pestinhaltijoiden kanssa voi syventää tietojasi tietyn vastuualueen ajankohtaisista aiheista. Tämä ei kuitenkaan ole missään määrin pakollista eikä estä hallitukseen valituksi tulemista.  

Hallitukseen hakemisesta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus 26.10.2023 klo 16.15 Boomilaaksossa. Tilaisuudessa käydään läpi hallitukseen hakemiseen liittyviä asioita ja hallituksen 2023 jäseniä on paikalla vastaamassa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.  

PJ-PANEELI 13.11. 

Mikäli puheenjohtajahakijoita ilmoittautuu ennakkoon kaksi tai useampi, järjestetään puheenjohtajapaneeli. Paneelissa puheenjohtajahakijat vastaavat ennalta määriteltyihin kysymyksiin. Kysymykset koskevat esimerkiksi hakijaa itseään, hänen ajatuksiaan ja kompetenssejaan tai mitä tahansa Boomiin ja sen toiminnan kehittämiseen liittyvää. Mikäli hakijoita ilmoittautuu ennakkoon vain yksi, ei puheenjohtajapaneelia järjestetä. 

PJ-paneeli järjestetään päivää ennen syyskokousta 13.11. Klo 17.00 Klubi 57:ssa. PJ-paneelia on myös mahdollisuus seurata etänä ja linkki jaetaan Boomin jäsenryhmään ennen paneelin alkamista.  

SYYSKOKOUS 

Boomin syyskokous järjestetään tiistaina 14.11.2023 klo 16.15 alkaen yliopiston Päätalo-rakennuksen D10a -salissa ja kokousta on mahdollista seurata myös etänä. Toivomme kokoukseen paikalle tulevia saapumaan paikalle jo 16.00. 

Kokouksen aluksi käydään läpi yhdistyksen toimintaa kuluneena vuonna sekä hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024. Tänä vuonna hyväksytään myös Boomille uusi Boomin toimintaa ohjaavat dokumentti yhdenvertaisuusohjesääntö sekä muutosesitys yhdistyksen sääntöihin. Lisäksi valitaan Boomille tilin- ja toiminnantarkastaja vuodelle 2024. 

Tämän jälkeen valitaan yhdistyksen hallitus alkaen puheenjohtajan valinnasta. Tämän jälkeen valitaan muut hallituksen jäsenet hakijamäärän mukaisessa järjestyksessä niin että pestit, joihin on tullut eniten hakemuksia ennakkoon, valitaan ensimmäiseksi. 

Hakijoiden hakemuksia ei lueta läpi syyskokouksessa, vaan hakemukset julkaistaan nettisivuilla jo ennen syyskokousta. Kokoukseen osallistuvia ohjataan tutustumaan hakemuksiin etukäteen. Syyskokouksessa hakijat ovat yksitellen lavalla muiden samaan pestiin hakijoiden odottaessa taukotilassa. Ennakkoon ehdolle asettautuneilla hakijoilla on yksi (1) minuutti aikaa esitellä itsensä, jonka jälkeen yleisö saa kysyä hakijoilta kysymyksiä. Mikäli joku haluaa asettua ehdolle vasta yhdistyksen kokouksessa, annetaan hänelle kaksi (2) minuuttia aikaa esitellä itsensä. Tämän jälkeen kokouksen osallistujilta on mahdollista kysyä hakijoilta kysymyksiä. Toivomme, että kysymysten määrä pidetään maltillisena. Molemmilta hakijoilta kysytään lähtökohtaisesti samat kysymykset. 

Kun kaikki hakijat ovat esittäytyneet ja vastanneet yleisökysymyksiin on yleisöllä mahdollisuus antaa kannatuspuheenvuoroja hakijoista. Kannatuspuheenvuoron ohjepituus on 30-60 sekuntia ja niiden tarkoituksena on tuoda syyskokoukselle ilmi jotain uutta hakijasta. Kannatuspuheenvuorot kellotetaan, eikä niiden tule olla yhtä minuuttia pidempiä.  

Tämän jälkeen suoritetaan äänestys. Äänestyksessä noudatetaan enemmistövaalitapaa, jossa hakijan tulee saada yli 50 prosenttia äänistä tullakseen valituksi. Mikäli hakijoita on 3 tai enemmän ja yksikään hakija ei saa yli 50 prosenttia äänistä, siirtyvät kaksi eniten ääniä saaneet toiselle kierrokselle. Mikäli kahden hakijan välille muodostuu tasapeli, ratkaistaan voittaja arvalla. 

Syyskokoukseen ja hallitushakuun liittyviin kysymyksiin vastaa Boomin puheenjohtaja Reetta Kiiveri pj@boomi.fi tai 0451279328.